Pozitivna strana ulice

Street workout predstavlja kombinaciju gimnastike i aktobatike na otvorenom, sa jednom dodatnom dozom razmišljanja same osobe koja nastupa, gde njegov nastup prerasta u jedan slobodan stil koji čini ovaj sport atraktivnijim i puno zabavnim od same klasične gimnastike.

street workout backa topola

Tri osnovne karakteristike ovog sporta su:

 • Street workout je potpuno besplatan
 • Krasi ga izuzetna atraktivnost
 • Vrlo je efikasan za čovekovu muskulaturu (građu mišića), zglobove i tetive.

Osnovne vežbe ovog sporta jesu zgibovi i propadanja. Za treniranje nisu potrebni tegovi ili slično, sve se svodi na bodyweigh – vežbe gde jedino opterećenje pretstavlja samo telo. Uz zdravu ishranu i treniranje rezultati ce svakako biti vidljivi. Jedino je važno biti uporan i redovno trenirati.

Evo i jedne motivacione rečenice koja je inspirisala i momke iz Bačke Topole:

„Trening, sport, istrajnost. Trud i rad vode daleko do vrha, budimo istrajni. Vežbanje kod kuće, na ulici ili u parku, mesto i vreme su manje bitni, jedino je bitna motivacija i želja. Trenirajte svoje telo i um, pomerite granice mogućeg.“

street workout backa topola

Njihova izjava o sportu i zašto se bave njime:
„Vezbamo prvenstveno radi sebe, za sopstveno zdravlje, kondiciju i izgled. Svako je dobrodosao na trening. U ovom sportu godine nisu bitne, nema premlad ili prestart, izađite i učinite nešto dobro za sebe. Jedina naša želja je da dobijemo park u Bačkoj Topoli. Borimo se za to i borićemo se dok ne uspemo. Bili bismo zahvalni svima koji žele da nas podrže. Iako je ovaj sport moguće trenirati bilo gde, cilj parka je okupljanje što više omladine na pozitivnu stranu ulice.

FACEBOOK STRANICA: https://www.facebook.com/OutdoorRecreation24

 

9 komentara

 1. Robert Angelovski

  Bravo za web stranu… Poddrska od Makedonija – #Bar Gladiators

   
 2. Momci,svaka cast imate jedan veliki pozdrav od najsloznije ekipe u celoj Srbiji koja broji 76 clanova,Street Workout Valjevo 014,samo tako nastavite sa prezentacijom SW ,kao sporta.Predlazem vam da pokusate da dobijete i vi jedan prelep sw park ,kao i mi Valjevci sto smo dobili od svoje opstine.Ali to zahteva dosta posla i truda oko njega! Za pocetak spremite barem jedan klip, uradite prezentaciju sw kao sporta u samom centru grada,pozovite kolko god m ozete nasih iz Srbije da dodju ,naravno vidite saradnju i sa kancelarijom za mlade vaseg grada! Uradite neko mini takmicenje ne nesto veliko.Pozovite onda celnike vase opstine da prisustvuju tom spetaklu! Plan idejnog projekta sam poslao jednom vasem clanu iz ekipe,odnesite ga direktno u opstinu kod direktora za urabanizam grada,popricajte sa njima o svemu! potrudi te se da taj park od 30 kvadrata prostora bude u sto jacem centru neke pesacke zone. Srcan pozdrav od SW valjevo 014

   
 3. Samo napred,treningom do pobede. 🙂

   
 4. Momci, svaka cast, samo tako nastavite. Pozdrav iz Lindera :))))))

   
 5. bravo momci …..bas ste me odusevili (Y) 😀

   
 6. Odlicno momci, svaka cast, sve najbolje u daljem radu.Pozdrav od Street Workout Novi Pazar

   
 7. Bravo. Podrška za park.

   
 8. Da li postoji neki organizovan trening I kako se ukljuciti? Poz!

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *