Edukacija zbog nasilja u školama

Zavod za javno zdravlje Subotica nastavlja realizaciju projekta „Budi DRUGačiji!“ Prvi od dva seminara za edukaciju vršnjačkih edukatora je planiran 01. februara 2016. godine u prostorijama Politehničke škole sa početkom u 10 časova.

Prvi seminar će okupiti 20 učenika trećih razreda iz četiri subotičke i dve srednje škole iz Bačke Topole. Biće pozvani učenici: Gimnazije „Svetozar Marković“, Politehničke, Medicinske i Muzičke škole iz Subotice i Poljoprivredne i Tehničke škole iz Bačke Topole.

 

„U okviru seminara sa mladima će se razgovarati o nasilju i vrstama nasilja, kao i o najzastupljenijim oblicima nasilja u njihovim školama. Mladi će imati priliku da ovladaju veštinama prepoznavanja žrtve i napadača, te da provežbaju različite načine reagovanja u konfliktnim situacijama. Posebno će se obraditi prepoznavanje i razumevanje ličnih i emocija sagovornika. Cilj seminara je osposobljavanje srednjoškolaca za vršnjačke edukatore koji će naučeno preneti vršnjacima u svojim školama. Krajnji cilj je smanjenje vršnjačkog nasilja u svim srednjim školama Severnobačkog okruga, a i šire“, navodi se u saopštenju dr Nade Kosić Bibić, načelnice Centra za promociju zdravlja Subotica.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *