Besplatna kontrola plodnosti poljoprivrednog zemljišta

Poljoprivredna stručna služba Bačka Topola d.o.o. potpisala je ugovor sa opštinom Bačka Topola o kontroli plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta kod registrovanih poljoprivrednih proizvožača na teritoriji opštine Bačka Topola u 2024. godini.

Finansijska sredstva za ovu akciju su predviđena budžetom opštine Bačka Topola, a na osnovu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Bačka Topola za 2024. godinu.

Analize zemljišta biće urađene u hemijskoj laboratoriji PSS Bačka Topola d.o.o. koja ima svojstvo ovlašćene organizacije za određivanje osnovnih parametara plodnosti zemljišta od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i koja je akreditovana od strane Akreditacionog tela Srbije za ova ispitivanja.

Za sve informacije u vezi besplatne kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta (uzimanja uzoraka zemljišta, agrohemijskih analiza, tumačenja rezultata analiza zemljišta i preporuka za primenu mineralnih đubriva) poljoprivredni proizvođači mogu se obratiti:
– Poljoprivrednoj stručnoj službi Bačka Topola d.o.o. ulica Glavna br. 103, Laboratorija za ispitivanje
svakog radnog dana od 7.00 do 14.00 časova (lično) ili putem telefona (024) 714-121 i 069 727331

Radi boljeg i efikasnijeg obavljanja navedenih poslova, PSS Bačka Topola će organizovati i posete mesnim zajednicama i udruženjima poljoprivrednih proizvođača na području opštine Bačka Topola gde će poljoprivredni proizvođači moći da podnesu zahteve i popune potrebnu dokumentaciju za besplatnu kontrolu plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta.

O terminima poseta mesnim zajednicama i udruženjima, poljoprivredni proizvođači će biti blagovremeno informisani preko sredstava informisanja, interneta, društvenih mreža i oglasnih tabli u mesnim zajednicama i udruženjima poljoprivrednih proizvođača.

 

2 komentara

  1. Jel treba preorati pre dolazak inspekcija ili je dosta da spremim jedan saksija?

     
  2. Da li će bivši direktor odgovarati za ogromne dugove koje je ostavio i nenamensko trošenje budžetskih sredstava ?
    Da li će odgovarati ljudi koji su ga postavili na mesto direktora ?

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *