Da li građani opštine Mali Iđoš znaju kakvu vodu piju?

Pokušali smo da saznamo kakav je kvalitet vode za piće u opštini Mali Iđoš. Građani se žale da je voda puna gvožđa, često neprijatnog mirisa a ponekad nije bez boje. Iako su građani nezadovoljni vodom koju plaćaju, nadležni iz JP Komunal Mali Iđoš nisu želeli da daju odgovore na pitanja o ispravnosti vode.

Da bismo došli do više informacija pozvali smo Javno komunalno preduzeće koje isporučuje vodu u sva tri naselja u opštini Mali Iđoš. U razgovoru nam je saopšteno da su u naseljima Lovćenac i Feketić vodovodne cevi stare i azbestne, pre pola veka su postavljene i nikad nisu menjane. U Malom Iđošu je bolja situacija jer je veći deo vodovodnih cevi zamenjen novim. Sve informacije koje smo dobili su bile nezvanične.

U više navrata od direktora komunlnog preduzeća, Kormanjoš Leventea, tražili smo da nam dostavi rezultate analize vode u sva tri naselja. Smatramo da stanovnici opštine Mali Iđoš treba da znaju kakvu vodu “kupuju” od Javnog komunalnog preduzeća. Direktor JP Komunal nakon našeg inistiranja obećao je da će nam odgovoriti na pitanja koja smo mu uputili i-mejlom, a na koja ipak nismo dobili odgovore. Pitanja su sledeća:

1. Koliko često se vrši uzorkovanje i na kojim lokacijama?

2, Da li obaveštavate građane o ispravnosti vode i ako je odgovor da, na koji način?

3, Koji su planovi za rekonstrukciju mreže i poboljšanje kvaliteta vode?

4, Da nam dostavite u elektronskoj formi skenirane analize ispravnosti vode sa posledenjih merenja po lokacijama?

Nažalost, nismo saznali kakvog je kvaliteta voda za piće iako je zakonska obaveza JP Komunalac da nam dostave sve informacije koje su od javnog značaja.

Izbegavanjem odgovora i nedostavljanjem analize vode otvara se sumnja da je voda neispravna i da li kao takva može da se naplaćuje korisnicima usluga ovog javnog preduzeća.

 

 

2 komentara

  1. Jp Komunal ima 4 direktora jednog generalnog i tri izvršna… Za svako selo po jedan. Glasajte za broj 1. da i dalje ovako ostane

     
  2. I Topolska gradska voda nevalja nizasta.Ni moj ker nece da popije.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *