OŠ „Vuk Karadžić“: „Humanost na delu“

Nakon vesti da su predstavnici MZ izašli u susret OŠ “Vuk Karadžić“ sa Krivaje i poklonili komplete udžbenika za buduće đake prvake, ova škola nas je zamolila da objavimo da pored stalnih prijatelja koji pomažu radu škole, imaju i nove koji su se svojim humanim delima i empatijom već učvrstili kao značajna pomoć ovoj obrazovnoj ustanovi.

Dobročinstvo i želja da drugome bude lepo, osobine su koje su vredne isticanja, ističu njeni radnici.

Naime, preduzetnik iz Subotice Saša Laušev i vlasnik auto-prevozničke firme „Kandić“ iz Bačke Topole, Dragomir Kandić, upisani su u Školski letopis kao partneri u činjenju dobrih dela i „krivci“ za izazivanje sveopšte dečje radosti i nestrpljenja.

Školu na Krivaji pohađaju učenici sa smetnjama u razvoju na mađarskom jeziku kao maternjem, i ove godine su za njih, uz pomoć Saše i Dragomira, organizovane i realizovane već dve ekskurzije.

Deca su bila na Paliću i u Somboru, a očekuje ih još jedna ekskurzija u Subotici gde će biti specijalni gosti jednog restorana.

Udruženi, Saša i Dragomir ove godine učinili su mnogo za ovu školu i direktorica i nastavnici zajedno sa decom im se ovim putem još jednom srdačno zahvaljuju!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *