Za vikend održaće se 16. međunarodni festival dece i umetnika – Na krilima detinjstva

U Panonskom dečjem gradu, na Panoniji, ovog vikenda održaće se 16. međunarodni festival dece i umetnika – Na krilima detinjstva. 

I ove godine festival će nastaviti sa tradicijom kvalitetnih mentora i talentovane dece. 
Festival počinje u petak, u 18 časova, predstavljanjem mladog i uspešnog pisca za decu – Stevana Miloševića, koji će publiku na interaktivni način upoznati sa svojim stvaralaštvom. 

Nakon druženja sa piscem u istom prostoru Kaštela nastavlja se bal pod maskama, kome se ove godine pridružuje i dečji maskenbal – modna revija književnih junaka.

Svi prisutni moći će da razgledaju originalne karikature velikog prijatelja Festivala, umetnika Gorana Novakova. 

Centralna manifestacija održaće se drugog dana festivala. U subotu, sa početkom u 10 časova, festival će otvoriti hor dece sa Panonije, čuveni Peđolino i klovn Arsa sa Marsa. 

U periodu od 11 do 13 časova deca će imati priliku da učestvuju, prisustvuju i uče na nekoj od svojih omiljenih radionica.

Učesnici na stihovanju, pričaonici, dramoletanju, muzikaljenju, plesaonici i slikovanju od svojih mentora moći će da čuju mnogo korisnih i zanimljivih saveta, a ujedno će radionice biti takmičarskog karaktera, te će mentor odabrati troje najboljih tog dana.

Najbolje učesnike nagradiće Zadužbina Rodoljub Nićiforović.

Kruna subotnjeg programa biće Zagonetna radionica sa Urošem Petrovićem, na kojoj će učestvovati sva prisutna deca. 

Tokom celog dana deca će imati priliku da se igraju Igre bez granica i da ostavljaju humanitarne poruke, koje će se dalje proslediti organizacijama Bezbedno dete i Nurdor. 

Drugi deo festivalskog programa podrazumeva dodelu povelje počasnog građanina u 17 časova i Svečanu akademiju u 19 časova, na kojoj će deca Panonije, deca-gosti festivala i mentori različitim umetničkim tačkama povezati festival u celinu, čija je okosnica Ljubav, Priroda i Dobrota. 

 

3 komentara

 1. Drugarica iz 8 razreda

  Od sjaja do očaja „gospodine“ gorane i ovo si uspeo da uništiš.

   
 2. Upropastio je sve ne samo ovo ….

   
 3. Mislio sam da samnom nešto nije u redu što i dalje volim da gledam one crno-bele crtane filmove. Kada videh ovo osetih neku radost i vrućinu oko srca.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *