Topolčanka – Partizan (BG) 46:76

Ovog vikenda startovao je plej-of druge ženske lige Srbije. Odmah na startu u prvom kolu Topolčanka je dočekala u lepom ambijentu sale OŠ,,Čaki Lajoš“ višestrukog prvaka države beogradski Partizan i doživela ubedljiv poraz rezultatom 76:46.

kktopolcanka2016Partizan je opravdao ulogu favorita u ovom susretu i novom pobedom ostao lider prvenstva. Topolčanka je u ovaj susret ušla reklo bi se uplašeno i dosta stegnuto sto je Partizan iskoristio i posle dva minuta igre stekao prednost 12:2. Trener domaćih Kujundžić bio je primoran da pozove minut odmora za svoj tim. Od tog trenutka pa sve do kraja prvog poluvremena vidjena je ravnopravna borba na terenu, domaće košarkašice su se oslobodile startnog pritiska pa je rezultat na poluvremenu glasio 40:31 za Partizan.

U drugom poluvremenu raspala se igra Topolčanke, pogotovo u napadu, a osetilo se i odsustvo ponajbolje igračice domaćeg sastava Ane-Marije Pucovski. Punih šest minuta trećeg perioda igre Topolčanka nije mogla da probaci loptu kroz koš rivala, tek tada je to učinila Rebeka Kiš i to šutem van linije 6,75. Slična situacija se ponovila i u poslednjoj deonici susreta kada je Topolčanka ponovo za 6 minuta ubacila svega 2 poena. Partizan je u potpunosti iskoristio ovaj prazan hod domaćih košarkašica u napadu i brzim kontrama i lakim poenima stigao do ubedljive pobede u Bačkoj Topoli i na korak od povratka u najelitnije žensko košarkaško takmičenje Srbije.

Košarkašicama Topolčanke ostaje da zaborave ovaj susret i spreme se za nova iskušenja koja ih očekuju u nastavku plej-ofa. U narednom kolu košarkašice Topolčanke gostuju u Zrenjaninu ekipi Proletera.

 

Jedan komentar

  1. Svaka cast devojkama. Mislim da su zasluzile da se spomenu i ostale devojke…..a to da je gore pomenuta devojka ponajbolja?? Mislim da se ovde neko zabunio prilikom pisanja ovoga……

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *