POLUFINALE ABA 2 LIGE: SPARTAK OFFICE SHOES – MZT SKOPLJE

U toku je završnica ABA 2 lige. Košarkaše Spartak očekuje revanš polufinala plej-ofa sa ekipom MZT iz  Skoplja. Subotičani su slavili u prvom meču sa 78:73.

Član uprave Spartaka Darko Papac se kratko osvrnuo na predstojeći duel.

„Imamo aktivan rezultat i uz našu vernu publiku želimo da se plasiramo u dugo očekivano i željeno finale“

Hala u „Dudovoj šumi“ je u međuvremenu dobila novi izgled.

„Obzirom na praznike pozivam publiku koja će ostati u Subotici da nas podrži. Za njih smo montirali novi deo tribine od dodatnih 1100 sedećih mesta, tako da je sada kapacitet oko 3000 gledalaca. U planu je i sada već tradicionalna nagradna igra, a uz svaku kupljenu kartu gledaocima sledi i lep poklon – majica Spartaka“. Još jednom pozivam gledaoce da zajedno ostvarimo cilj, pobedu protiv MZT-a, što bi nam omogućilo finale protiv Podgorice ili Vojvodine a sa tim plasman u ABA1 ligu,  a to bi bio jedan od najvećih uspeha u istoriji subotičke košarke“.

Skopljanci su regularni deo ABA 2 lige završili sa skorom od 8 pobeda i 5 poraza, dok se Spartak sa skorom od 11 – 2 plasirao na prvo mesto. MZT je prošlu sezonu igrao u ABA ligi i sa skorom od 7 -19 zauzeo poslednje mesto i ispao iz lige. Iz tog sastava sada su samo četvorica košarkaša u ekipi: Robev, braća blizanci Vojdan i Damjan Stojanovski i centar Krstevski koji je povređen i pitanje je da li će igrati do kraja sezone. Trener Vasil Atanasov (30) se osim centra Dušana Tanaskovića (23) i pleja Marina Petkova (21) uglavnom oslanja na  iskusne igrače, prosečna starost ekipe je 28,2 godine. U ekipi su i krilni centar Marko Baković (ex Cibona), krilo Haris Delalić (ex Igokea), te plajmejkeri Gilon i Vorku. Zanimljivo je da je odlični šuter Vojdan Stojanovski nastupao u Evroligi za Albu iz Berlina, a da najviše nastupa u ABA ligi ima Damjan Stojanovski -127.

Meč je na programu u subotu 4.maja od 19 časova.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *