Novi uspeh mladih fudbalera TSC iz Bačke Topole

Mlade selekcije Fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole nastavile su da nižu odlične rezultate na međunarodnim turnirima, pošto su na novembarskom turniru u Budimpešti u jakoj konkurenciji, dve ekipe TSC, igrača do 10 i 11 godina, osvojile drugo mesto.

godiste-u-10 Igrači u kategoriji do 11 godina ostvarili su tri pobede, jedan nerešen rezultat, uz jedan poraz. Trijumfovali su u utakmicama sa tri slovačke ekipe – Slovan iz Bratislave savladali su sa 4:2, DAC sa 5:2, a Nitru sa 3:2. Sa mađarskim FTC iz Budimpešte igrali su 1:1.Izgubili su minimalnim rezultatom od hrvatskog NK Hypo Limača iz Osijeka.

“Zadovoljan sam učinkom mojih igrača na međunarodnom turniru u Budimpešti. Naša deca se dobro kreću i golgeterski su nastrojeni. Manji problem imamo u odbrani, ali je to normalno za ovaj uzrast, za koji je iskustvo sa međunarodnih turnira presudno za dalji napredak”, rekao je trener ekipe Nedo Nedić.

U konkurenciji nešto mlađih igrača, do 10 godina, FK TSC iz Bačke Topole je takođe zauzeo drugo mesto,godiste-u-11 sa učinkom od dve pobede, dva remija i jednim porazom. Oni su savladali Inter iz Bratislave sa 2:0, a ubedljivi su bili i u duelu sa hrvatskim Hypo Limačem iz Osijeka (4:0). Remizirali su sa DAC iz Slovačke – 1:1 i sa slovačkom Nitrom 3:3. Jedini poraz pretrpeli su od mađarskog FTC iz Budimpešte – 0:3.

Trener ove ekipe Leo Andreučić takođe je zadovoljan učinkom svog tima. „To su deca koja vole fudbal i pravi su borci. I posle poraza u prvoj utakmici od 0:3, oni su uspeli da se podignu i dođu do drugog mesta na tabeli i tako uspešno završe jedan od svojih prvih međunarodnih turnira”, kazao je on.

Nakon odličnih rezultata ova dva tima, u klubu su najavili dalje razvijanje škole fudbala, i nove prilike za mlade selekcije da učestvuju na međunarodnim turnirima iIi stiču iskustvo koje im je neophodno da bi jednog dana postali dobri profesionalni fudbaleri.

Uspeh ekipa U10 i U11, podsećaju u klubu, nadovezao se na rezultate koje su ovog leta zabeležili nešto stariji igrači, rođeni 2000. i 2001, koji su osvojili i „TSC CUP“, međunarodni turnir u kome su se takmičili sa beogradskim Partizanom, novosadskom Vojvodinom, beogradskim Radom, Ferencvarošem iz Budimpešte i Puškaš akademijom iz Felčuta.

“Verujemo da rad kakav negujemo sa mladim selekcijama može da dovede do stvaranja igrača poput reprezentativca Srbije Dušana Tadića, koji je ponikao u našem klubu”, istakli su u FK TSC Bačka Topola.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *