Mali fudbal ,,Topola Cup“

fudbalTurnir u malom fudbalu na male goliće ,,Topola Cup“ stigao je u završnu fazu. Ostale su još da se odigraju finalne i utakmice za treća mesta u svim kategorijama koje će biti odigrane u nedelju 29.01.2017. godine u velikoj sali OŠ,,Čaki Lajoš“. Program će početi u 12h.

Ovog vikenda su u subotu odigrane četvrtfinalne utakmice, a u nedelju polufinalni sureti u svim uzrasnim kategorijama. Ponovo je viđeno pregršt uzbuđenja i neizvesnih duela, naročito kod seniora, kako u četvrtfinalu tako i u polufinalu. Ekipe Vrbasa,Fitohema,Othona i AIK-a su stigle do polufinala, čini se sasvim zasluženo jer su i najviše pokazale do sada. U prvom polufinalnom susretu kod seniora sastali su se Fitohem i Vrbas. Odlična utakmica za prave fudbalske sladokusce.

Fitohem je poveo golom najboljeg strelca turnira Horvat Rolanda, ali veoma brzo ekipa Vrbasa zahvaljujući nezadrživom i nadahnutom Draganu Komazecu koji je postigao het-trik preokreće rezultat i tok utakmice u svoju korist. U finišu 1. poluvremena Fitohem ne koristi kazneni udarac (Horvat) tako da je poluvreme završeno vođstvom Vrbašana od 3:1. Sredinom 2. poluvremena Rekecki Robert postiže gol za ekipu Fitohema i ponovo vraća neizvesnost u završnicu sureta.

Međutim ekipa Vrbasa mirnom, staloženom i pametnom igrom privela je utakmicu kraju i na kraju slavila ulazak u veliko finale. Da su penali lutrija najbolje na svojoj koži osetila je ekipa AIK-a. U četvrtfinalu tek posle izvođenja penala protiv Panšusa, pošto je suret završen nerešenim rezultatom 3:3 plasirali su se u polufinale. Protivnik za ulazak u veliko finale bila im je ekipa Othona koja je već i osvajala ovaj turnir, kao što ga je osvajala i ekipa AIK-a. Posle prvog poluvremena AIK je golom Danijela Krvavca vodio sa 1:0. Sredinom drugog poluvremena Laćak Aristid je izjednačio rezultat.

Od tog trenutka obe ekipe su se više orijentisale na to da sačuvaju svoj gol do kraja susreta. To se i desilo do kraja meča mreže se više nisu tresle pa su penali odlučivali ko će biti drugi finalista.

Smireniji, sretniji, a reklo bi se i spretniji bili su igrači Othona i nakon penala slavili su pobedu rezultatom 3:2.

Rezultati odigranih polufinalnih utakmica:

Pioniri: TSC-Orlovi 5:1

Sparta-Frizerski salon ,,Miloš“ 1:1 penali 1:2

Kadeti: Lovćenac City Food-FK,,Bačka“ (Pačir) 2:2 penali 4:2

Legija-Bela kuća 1:4

Seniori: Fitohem-Vrbas 2:3

Othon-AIK 1:1 penali 3:2

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *