KK,,Mladost Veternik“-KK,,Topola“ 89:79

Košarkaši Topole su u okviru 5. kola Prve srpske lige-sever gostovali u Futogu još jednom pretedentu za najviši plasman i posle još jedne utakmice u kojoj su ispoljili dva različita lica pretrpeli poraz od 89:79.

kk topolaSlabo su Topolčani otvorili ovaj susret, što je mlada i poletna ekipa domaćih iskoristila i agresivnom i snažnom odbranom veoma brzo stekla dvocifrenu prednost. Do kraja prvog poluvremena Topolčani nisu uspevali da pronađu ključ za izuzetno jaku odbranu domaćih košarkaša, pa je ekipa Mladosti u jednom trenutku imala i 20 poena prednosti, da bi na poluvremenu rezultat glasio 48:31. Na sve ovo nadovezale su se povrede u toku prvih 20 minuta Stojakovića, Đurana i Kaćanskog, pa se trener Benčik našao u velikim problemima zbog skraćenog rostera. Drugo poluvreme počelo je rafalnom paljbom sa obe strane,. Postignuto je 6 trojki, po 3 sa obe strane. Prvi su se iz ovakve igre prešaltali košarkaši Topole. Pojačali su odbranu, a u napadu se razigrao Hinić nezapažen u prvom poluvremenu kao i Prlja i Vukolić pa su već sredinom 3. perioda igre Topolčani stigli na jednocifren zaostatak. Od tog trenutka pa sve do samog kraja igralo se ravnopravno, imala je Topola veliku šansu za potpuni preokret u samom finišu utakmice, ali je šut Prlje za 3 poena izašao iz koša, pa je ekipa Mladosti nekako ipak uspela da ostvari veoma značajnu pobedu u borbi za sam vrh prvenstvene tabele.

Trebalo bi istaći i nekoliko diskutabilnih odluka sudije Amidžića iz Novog Sada na štetu Topole u presudnim trenucima kada su Topolčani bili u naletu i blizu velikog preokreta. Ono što treba da raduje trenera Benčika i sve u klubu je izvanredna partija mladog Marka Ajoola Onasoge koji je odigrao jako dobar meč kako u fazi odbrane tako i u fazi napada postigavši 8 poena na ovom susretu. Najzaslužniji za pobedu domaćina bio je bekovski par Teofanović-Nedeljković koji je postigao više od polovine koševa svoje ekipe (Teofanović 27, Nedeljković 22). U ekipi Topole najefikasniji Radoš Vukolić sa 21 postignutim poenom, dok je Miloš Savić dodao 14 poena.

Košarkaši Topole u narednom kolu u petak 03.11.2017. dočekuju uvek neugodnu ekipu Svetog Đorđa iz Žitišta. Utakmica se igra u sali OŠ,,Čaki Lajoš“, a početak je zakazan za 19h i 30 min.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *