HET TRIK TOPOLČANKE!

Glavni grad Beograd baš prija košarkašicama Topolčanke. Od kada su se pre tri godine plasirale u 2. ŽLS odigrale su 6 zvaničnih utakmica i zabeležile isto toliko pobeda.

Na otvaranju sezone pre dve nedelje kada su savladale Radnički sa Crvenog Krsta, sinoć su žuto – crne ponovo protutnjale kroz glavni grad pokazavši svoju silu, snagu i moć savladavši domaću Karaburmu ubedljivo sa 95:58.

Kao i ekipa Radničkog pre dve nedelje, Karaburma je u prvih 20 minuta igre pružila kakav – takav otpor izabranicama Dejana Šegrta. Imale su i vođstvo tokom prve četvrtine, ali su brzo naše devojke konsolidovale redove i već do isteka prvih 10 minuta preokrenule rezultat u svoju korist i vodile sa 20:16.

Brzo je Topolčanka stekla dvocifrenu prednost koju je pametnom i strpljivom igrom održavala do odlaska na veliki odmor – 39:31.

Sličan scenario kao u prethodne dve utakmice dogodio se na početku drugog poluvremena tj. trećoj četvrtini. Ponovo je 10 minuta furiozne igre Topolčanke bio dovoljan da se slomi protivnik. Ovu deonicu naše devojke dobile su rezultatom 26:9 i tako već obezbedile novu pobedu.

Ovoga puta za razliku od prethodnog naše košarkašice nisu smanjile gas, već naprotiv pojačale ga još više pa otuda krajnji rezultat susreta govori sve o igri Topolčanke na gostovanju u Beogradu.

Trener Šegrt je rasporedio minutažu svojim izabranicama, a ono što sigurno raduje sve u klubu je povratak na parket posle višemesečne pauze zbog povrede Jovane Đurić koja je pokazala da će biti značajno pojačanje i pomoć u pohodu Topolčanke na Prvu ligu.

Topolčanku je do novog trijumfa u prvenstvu predvodio ponovo sjajni tandem Radulović – Jokić. Tamara Jokić je na ovom susretu ponovo bila najefikasnija sa 27 postignutih poena uz visok procenat realizacije, a od starta šampionata je već ubacila 80 poena u tri utakmice svojim rivalkama.

Foto: Si Studio Digital

Kapiten Slađana Radulović upisala je još jedan tripl – dubl ( 21 poen, 15 asistencija i 10 skokova ).

Sjajan debi u žuto – crnom dresu i povratak na teren posle višemesečne pauze zbog povrede ostvarila je i Jovana Đurić koja je postigla 17 poena i uhvatila 9 lopti pod koševima za 20 minuta koje je provela na terenu. I ostale devojke pružile su svoj maksimum i dale veliki doprinos ubedljivoj pobedi.

U narednom kolu Topolčanka u komšijskom duelu dočekuje ekipu Srbobrana. Rezultati Topolčanke u prva tri kola i lidersko mesto na tabeli 2 ŽLS su sigurno pozivnica za sve da se ponovo ispune tribine sale OŠ „Čaki Lajoš“ do poslednjeg mesta jer se sprema novi spektakl u našem gradu.

Agilna uprava kluba zahvaljujući mnogobrojnim sponzorima i prijateljima kluba ponovo je obezbedila vredne nagrade za najsretnije i najspretnije. Utakmica protiv Srbobrana je na programu u subotu 29.10.2022.godine a početak susreta je zakazan za 18 h.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *