Raspisan konkurs za dodelu stipendija studentima

Odeljenje za opštu upravu i društvene delatnosti Opštinske uprave Bačka Topola raspisalo je konkurs za dodelu stipendija studentima u ovoj školskog godini.

Pravo na bespovratnu novčanu pomoć imaju studenti sa prebivalištem na teritoriji opštine Bačka Topola najmanje 2 godine pre podnošenja zahteva, koji su državljani Srbije i pohađaju neku od druge do šeste godine studija na teritoriji Srbije odnosno do završetka osnovnog studija po Bolonjskom sistemu školovanja.

Pravo na opštinsku stipendiju stiču i oni koji studiraju u inostranstvu na međunarodno priznatom fakultetu ili višoj školi čije diplome se mogu nostrifikovati na fakultetu ili višoj školi u Srbiji. Neophodno je i da prosečna ocena studenta bude iznad 8,00, odnosno iznad 4,00 ako studira u inostranstvu. I ove godine je određen deficitarni kadar na osnovu potrebe tržišta rada, a posebnu stipendiju će dobijati budući defektolozi, koje nakon završetka studija čeka i radno mesto. Zahtev za dodelu stipendije sa potrebnom dokumentacijom podnosi se do 15. novembra Opštinskoj upravi Bačka Topola, odnosno u mesnim kancelarijama u naseljenim mestima opštine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *