Počela je Dečija nedelja

Prva nedelja u oktobru u celom svetu protiče u znaku deteta. Ove godine, Dečija nedelja će biti još jedna prilika da se, poštujući odgovarajuća međunarodna i nacionalna dokumenta kao i pozitivne propise, stvore još bolji uslovi za ostvarivanje prava deteta na život u porodici.

Tokom ove sedmice, po običaju, najveselije je u svih 39 grupa PU „Bambi”, gde se organizuje šarolik plan aktivnosti. Deca će odlaziti u pozorište, muzej, u posetu zanatskim radnjama i vatrogascima, družiti se sa mališanima iz drugih grupa, ali će ići i u posetu OŠ „Nikola Tesla” povodom tradicionalne Kukuruzijade.
Deci će se predstaviti ovdašnja Muzička škola i KUD Vuk Stefanović Karadžić, biće organizovane radionice sa roditeljima, a pored slanog i slatkog biće održan i sportski dan u okviru kojeg će svaka grupa imati svoje aktivnosti. Deca će sa vaspitačima razgovarati o značaju Dečije nedelje, četvrtak je rezervisan za tradicionalnu Trku za srećnije detinjstvo, koja se organizuje u saradnji sa Crvenim krstom, a petak će proteći u znaku posete predsednika opštine, koji će po običaju svakoj grupi uručiri paket igračaka prilagođen potrebama i uzrastu grupe.
Deca iz objekta „Kolibri”, objekta u Gunarošu i na Krivaji ići će na različite izlete, u Staroj Moravici, Bajši i Pačiru biće održan karneval, dok će objekat u Tomislavcima održati i Eko dan.
Ekologijom će se baviti i mali Njegoševčani koji će pod sloganom „Da budem vredan” uređivati okolinu svog zabavišta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *