450 mesta za srednjoškolce

U narednoj školskoj godini u Srednjoj tehničkoj školi “Jožef Šinković” biće mesta za 120 učenika na jednom od četiri obrazovna profila, odluka je Ministarstva prosvete.

Na smeru građevine, na mađarskom nastavnom jeziku mesta ima za 30 učenika, od čega deset keramičara, 10 zidara i isto toliko dekoratera zidnih površina. Na smer mašinski tehničar motornih vozila, prima se 30 učenika na mađarskom jeziku i elektrotehničar računara, 30 učenika na mađarskom i isti broj na srpskom nastavnom jeziku.

U Gimnaziji i ekonomskoj školi “Dositej Obradović” u novoj školskoj godini biće mesta za 120 učenika. Na opšti smer primaće po 30 učenika na oba nastavna jezika, a isti broj će moći da se opredeli i za profil ekonomski tehničar.

U Poljoprivrednoj školi biće 90 mesta na srpskom i 120 za nastavu na mađarskom jeziku.
Budući srednjoškolaci moći će da se opredele za jedan od 6 obrazovnih profila: na oba nastavna jezika su veterinarski tzehničar, poljoprivredni i prehrambeni tehničar, dok su za učenike koji će nastavu pohađati na mađarskom jeziku na raspolaganju sledeći smerovi: mesar, pekar i rukovodilac – mehaničar poljoprivredne tehnike.

Upis u ove obrazovne ustanove u biće održan 6. i 7. jula, a dva dana kasnije i drugi krug.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *