Dani svetosavlja u Feketiću

U opštini Mali Iđoš već treću godinu zaredom održava se manifestacija „Dani svetosavlja“, a centralno veče održano je u subotu, 28. januara u Domu kulture u Feketiću. Po prvi put, ovom veoma značajnom i vrlo posećenom duhovnom i kultrunom događaju, priključila se i kompanija GOMEX kao generalni pokrovitelj.
IMG_2536Krajem prošle godine raspisan je likovni i literarni konkurs za učenike osnovnih škola u Malom Iđošu, Lovćencu i Feketiću o Svetom Savi, a najbolji su proglašeni upravo na završnoj večeri. Nagrade za male umetnike obezbedila je kompanija GOMEX, a uručio ih je Nedeljko Golušin, marketing menadžer.
U obraćanju prisutnima, Golušin se zahvalio organizatorima što su u kompaniji GOMEX prepoznali kvalitetnog partnera za organizaciju ovako lepog događaja, ali i upoznao prisutne sa bogatom podrškom koju naša kompanija pruža u domenu kulture i očuvanja etno nasleđa. U prigodnom programu nastupili su članovi KUD „Car Dušan Silni“ iz Feketića, kao i članovi Dramske sekcije istoimenog društva. Uz njih, publici su se predstavila i kulturno-umetnička društva iz Lovćenca, Srbobrana i Malog Iđoša, kao i ženski hor „Mironosice“ iz Subotice.
Školska slava je svečano proslavljena i u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Farkaždinu. Za tu priliku, đaci nižih razreda pripremili su prigodne recitacije, koje su govorili nakon završetka liturgije u seoskom hramu. Nakon toga, usledila je priredba u školskim prostorijama, a svoj doprinos obeležavanju ovog značajnog praznika dala je i kompanija GOMEX.
 

Jedan komentar

  1. Sjajna organizacija u Feketićana pre svega profesorice istorije Ksenije . Očigledan dokaz da se može organizovati bolja proslave nego u većim sredinama ako postoji entuzijazam i sposobni ljudi. Sve pohvale za Feketićane. Samo ne shvatam kakve veze ima Farkaždin sa ovim člankom ???

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *