Raskinut ugovor sa izvođačem radova na zgradi nekadašnjeg hotela “Panonija”

Na internet stranici Doma kulture u Bačkoj Topoli izdato je saopštenje za javnost u kojem se navodi da su kao investitori, zbog neispunjavanja ugovorenih obaveza, bili prinuđeni da raskinu ugovor sa izvođačem radova angažovanim na rekonstrukciji zgrade nekadašneg hotela.

foto: Si Studio Digital

„Ovim putem obaveštavamo javnost da smo prinuđeni raskinuti ugovor o rekonstrukciji nekadašnjeg hotela u Bačkoj Topoli. Izvođač radova, sa kojim je zaključen ugovor, ne poštuje ugovorom predviđenu dinamiku radova i ne ispunjava svoje obaveze, odnosno ne namerava da nastavi i realizuje radove po ugovorenoj vrednosti, o čemu nas je obavestio poslednjih dana decembra.

Sa vlasnikom zgrade, ujedno osnivačem naše Ustanove Opštinom Bačka Topola, kao i stručnim nadzornim organom izgradnje, smo razmotrili moguća rešenja i zauzeli stav da se ugovor raskine i da se pokrene pravni postupak.

Nakon nove javne nabavke, radovi će se nastaviti ove godine, a sredstva za završetak projekta su obezbedjena. Rekon strukcija se uglavnom realizuje podrškom Vlade Madjarske, a nedostajući iznos se finansira iz budžeta Opštine Bačka Topola.

Iz gore navedenih razloga, pridržavajući se zakonskih propisa, dinamika rekonstrukcije se neće odvijati u predvidjenim rokovima. Naš stav je i dalje nepokolebljiv i jedinstven, projekat ćemo završiti u skladu sa zakonom i propisima.
Blagovremeno ćemo informisati javnost o napretku projekta i preduzetim postupcima.“ – stoji u saopštenju.

foto: Si Studio Digital

Izvođač radova, “Stim gradnja” doo iz Beograda, koji je radove započeo 30. avgusta 2021. godine na osnovu projekta koji je radio “Rind Project” iz Bačke Topole, trebalo je rekonstrukciju objekta da završi do kraja tekućeg meseca, odnosno ugovoreni rok za završetak radova je bio 540 dana.

 

6 komentara

 1. A sta je sa parama, hoce li ih izvodjac vratiti? Ili ce pare ostati nekome, a mi cemo ponovo placati, sad drugom izvodjacu.

   
 2. Izvođač pobegao za Minhen, a glavni rendžer se i dalje stidi da skine te davno stavljene i već zarđale lisice… Pravo je vreme da se malo podmaže i ključ i bravica.

   
 3. Mladen Joe Lazičic

  Zato ja idem u Švedsku dosta mi je ovog ovde vise perem prozore,sipam gorivo,podilazim svima a drugi nase pare bacaju.

   
 4. @Joe idi vise dosadio si Bogu i narodu sa svojim seljackim ponasanjem i glupostima!

   
 5. Švedska plače za tobom, ima da je preporodiš, takvog poštenog radnika šveđani neće nikad imati. Srećan put

   
 6. U našoj državi sve pogođene radove treba svakodnevno kontrolisati i reagirati ako se radovi ne odvijaju prema ugovoru jer smo toliko pokvareni i nevaljali da je ovo neminovnost bez obzira šta se radi, gradi ili obnavlja.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *