Ekskluzivno: Idejno rešenje Hotela

Na današnjoj konferenciji o Hotelu moglo se videti na koji bi se način mogao idejno rešiti dalji nastavak radova na hotelu. Kod kupovine Opština nije kupila najgornji sprat jer on nije statički odgovarao izgradnji pa će se taj sprat i rušiti.

Gabor Kislinder Backa Topola“Opštinska uprava je preuzela obavezu rešavanja gorućeg problema u centru grada, ne završenog hotela, jer već 10-15 godina niko nije rešio ovaj problem, postojali su samo neki bezuspešni pokušaji prodaje i kupovine. Bilo je u ovom slučaju i 4-5 stečajnih postupaka pa je Opšina uz odobrenje Skupštine Opštine Bačka Topola preuzela obavezu da se ovaj problem reši a ne da se ova zgrada gleda u ovakvom stanju još narednih 10 godina. Smatramo da smo uradili veoma dobar posao. Danas smo radili promociju idejnih rešenja Hotela pa će mo danas u razgovoru  sa domaćim Bačkotopolskim privrednicima pokušati da nadjemo način o finansiranju i daljoj izgradnji“- rekao nam je predsednik Opštine Bačka Topola Gabor Kišlinder.

 

Hotel Backa Topola Hotel Backa Topola Hotel Backa Topola

 

 

Hotel Backa Topola Hotel Backa Topola Hotel Backa Topola Hotel Backa Topola Hotel Backa Topola Hotel Backa Topola

 

15 komentara

 1. Hotel kupljen pre sedam meseci, još se nisu upisali kao vlasnici u APR-u. Ako tako brzo budu gradili kao sto se upisuju onda za 7 godina i bude nesto.

   
 2. Pa šta je ovo? Kakvo je ovo cveće na fasadi? Dajte nekom ko je kvalifikovan da ovo dizajnira molim vas!

   
 3. Moram da Vam napomenem, da je dizajn na zgradi delo slikara iz Backe Topole, gosp. Penovca

   
 4. Nasli resenje 10 dana pred izbore….. PO ovome sto su oni prezentovali rekao bih da ce samo da rade fasadu…

   
 5. Pre svega treba da bude kvalifikovan taj koji hoce da postavi kritiku o dizajnu ove zgrade.

   
 6. Pravda za Požara!

   
 7. Fascinira me to kako lokalni politički establišment pred svake izbore ima neke fantastične ideje, a onda kada prođu izbori četri godine ređaju cigle po zemlji i razmeštaju klupe po centru. Da li je moguće da još ima naivnih koji im veruju i koji će glasati za njih i posle svih lažnih obećanja?

   
 8. Pred izbore nam sve cveta! Na žalost ima još ljudi koji im veruju!!!!
  A što se tiče hotela….pa biće gaće…samo kad će!!!___

   
 9. Ide na bolje

  Kakav narod takva vlast

   
 10. Za razliku od Skica čiji zadatak je da se razrade osnove projektovanja, Idejno rešenje (IDR) preciznije definiše većinu aspekata budućeg objekta. Pod ovim se naročito podrazumeva definisanje pozicije objekta u odnosu na datu parcelu, dimenzije objekta, veličine, rasporedi i namene svih prostorija objekta, predlog konstruktivnog sistema kao i primenu odgovarajućih materijala. Pored navedenog, kroz izradu Idejnog rešenja (IDR) se definišu potrebni kapaciteti infrastrukture budućeg objekta (vodovod i kanalizacija, struja, grejanje i dr.) kao i odgovarajući urbanistički i drugi parametri. Podloge za idejno rešenje su: overen katastarsko topografski plan (KTP) koji izrađuje geodetski biro (geometar) i koji se overava u nadležnom katastru; i geotehnički elaborat (po potrebi) kojim se definiše sastav tla i mogućnosti tj. uslovi fundiranja (temeljenja) predmetnog objekta. Toliko što se tiče ovih sličica koje ste nam ovde pokazali. Što se tiče Poštovanog slikara, neka se drži platna a fasade ostavi onome ko je kvalifikovan za to. Apel na vlast u gradu da počnu da puštaju konkurse za ovakve stvari, bilo bi mnogo boljih rešenja.

   
 11. fenomenalno ste resili! u toku izgradnje mozete dalje graditi svoje kuce a posle ima da se finansira rad neprofitabilnog hotela iz samodobrinosa.u pravu ste Idejno rešenje za bacanje pare. pravi ste majstori za ulaganje. bravo

   
 12. Subotičanin Davor

  Bačkau Topolu bi trebalo pretvoriti u neki vodeni-letnji gradić zbog prelepog jezera jeftinih sladoleda i poljoprivredne srednje škole još kada tamo završe dom grad će biti pun mladih i Topola će živeti

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *