Onemogucen prolaz za gradjane

Koja gradjevinska firma obavlja ove radove? Sta se pravi na ovoj lokaciji i zasto nije ostavljen prolaz za pesake?!

Jako neodgovorno.
Ukoliko zelim da ostanem na toj strani ulice moram da idem skroz oko stare zgrade Agrobacke ili da idem putem za vozila (kao sto gospodin na slici cini i ugrozava saobracaj i sebe!).

 

7 komentara

  1. Da li neko ima informaciju sta se ovde gradi?

     
  2. Ja ću biti dosadan sa svojim primerima iz Kanade, ali n emogu da izdržeim da ne kažem kako se takve stvari ovde rešavaju. Na svim javnim gradilištima postoje table sa objašnjenjem šta se tu radi i koliko dugo će radovi trajati, a pešacima je obavezno obezbediti prolaz. Tako nešto upšte ne košta opštinsku kasu, nego jednostavno je samo potrebno doneti i sprovoditi pravila, za šta izgleda u bačkotopolskom rukovodstvu nema sposobnosti.

     
  3. Ovo je srdnja…. ne znam sta radi gradjevinska inspekcija? Gradiliste nije propisno obezbedjeno, zako jasno kaze da gradiliste treba obezbediti tako da lica koja nisu zaposlena ne mogu pristupiti istom. http://www.jobbgd.com/media/Propisi/Uredba%20o%20bezbednosti%20i%20zdravlju%20na%20radu%20na%20privremenim%20ili%20pokretnim%20gradilistima.pdf Gradiliste mora imati gradilisu tablu. Ako gopoda iz gradskog inspektorijata ne znaju kako izgleda gradilisna tabla http://www.mgsi.gov.rs/lat/dokumenti/pravilnik-o-izgledu-sadrzini-i-mestu-postavljanja-gradilisne-table. Ovo gradiliste je sramota za struku. 133.000 evra ?? kvadrat ugradjenog behatona je oko 13 evra. da racunamo i neki 12 evra za rusenje postojeceg betona i 5 evra za nepredvidjene radove. povrsina koja bi trebala biti uredjena je oko 4.000 kvadratnih metara.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *