Direktor odlučio da njegovi đaci nisu dovoljno dobri za takmičenje iz matematike zbog 50 rsd

imageSve osnovne škole na teritoriji opštine Bačka Topola su angažovane na dopisnim takmičenjima iz matemetike „Misliša“ ili „Kengur“ – sve osim jedne. Angažovanost školske dece kroz ovaj vid takmičenja im mnogo znači ( s jedne strane mogu da prate svoj napredak kroz gradivo matematike , a s druge strane onim najboljima i osvajanje diploma mnogo znači pri upisu željene srednje škole). Osnovna škola Nikola Tesla iz Bačke Topole je izuzetak, rukovodilac ove obrazovne ustanove (čitaj direktor) je odlučio da zbog izdatka od 50 rsd po učeniku nije neophodno da njegovi đaci ( jedini u opštini !!!) učestvuju u najmasovnijem takmičenju na teritoriji Srbije. Šta je time hteo da postigne? S obzirom na stanje u ovoj školi koja poslednjih godina mnogo zaostaje za svojim gradskim takmacem jedini odgovor na ovo pitanje je da nije hteo da se blamira. Umesto da popriča sa svojim predmetnim nastavnicima i umesto da ih stimuliše kako bi postizali viši nivo predavanja, a samim tim i bolje uspehe na takmičenju, „gospodin kornjača je odlučio da uvuče glavu u oklop i da se skloni sa sunca“. Niko mu i ne bi zamerio nedostatak ambicije da to ne utiče i na našu decu. Opšte je poznato da svi „direktori na državnim jaslama“ pre svega moraju da budu poslušnici svojih partija a za uspešnost i ambicioznost ih niko i ne pita.

Molim Vas da alarmirate javnost u ime roditelja i mladih učenika koji ne žele da budi okovani lancima posluha i koji mogu svoj potencijal da iskažu i kroz ovakva takmičenja. Ne dozvolimo da nam deca zaostaju zbog latentnosti pojedinaca !

Hvala unapred

 

3 komentara

 1. To je samo još jedna u nizu loših odluka direktora Vlade Grbića. Već godinama na Panoniji početkom maja se održava dečiji festival na koji dolaze najbolji dečiji pesnici Srbije i deca širom Srbije, Makedonije, Republike Srpske, preko 2000 ali nema naše dece iz Nikole Tesle. Verovatno je direktoru daleka Panonija ( ima čak 13 km ) a i kakvu bi korist imala deca da se druže sa pesnicima poput Ljubivoja Rsumovica, Slobodana Stanisica, Tode Nikoletica, Blagoje Bakovica, Minje Subote, Raše Popova, Pere Zubca, Dobrice Erića i još mnogih čije pesme uče u čitankama.

   
 2. Backa Topola

  Bitno da je Vlade Grbic zaposlio familiju na drzavnim jaslama. Koga briga za nebitnu decu nebitnih roditelja.

   
 3. Dragan Vlastimira Pecurica

  Na direktoru je, zato i jeste direktor da odlucuje gde ce slati decu i na kakvim takmicenjima ce ucestvovati da bi na najbolji nacin prezentovao svoju skolu. Bolesne ambicije nekih roditelja idu dosta daleko da ANOINIMNO baljezgaju sve i svasta umesto da dodju u skolu gde je i mesto da se razgovara i da predloze i svojim predlozima unaprede rad skole. Ne znaci da ce i tada direktor prihvatiti vase predloge ako oni nisu korektni. Zasto zubaru ne kazete, objasnite, naucite ga kako da vam popravi zub. Drustvene mreze jesu dostupne svakome ali onaj ko ih koristi mora da pazi sta prica jer vec ima osnova da nas direktor po novom Zakonu o javnom redu i miru tuzi ove ambiciozne roditelje za kvalifikacije koje su mu uputili. Daleko od toga da nas direktor nije nepogresiv, ali on je izabran da vodi nasu skolu i to radi na veoma dobar nacin, barem je to do sada radio. Sto ne vicete na ministra poljoprivrede i zastite zivotne sredine jer nece da nam ukloni smrad i nece da nasu zivotnu sredinu ucini boljom, a moze. A sva dece ukljucujuci i vasu decu udisu taj smrad i zive u opstem zagadjenju. Mozda bas treba da se pogusimo u smradu. Samo gledate svoje licne interese, kao da ostala deca osim vase ne postoje. Direktor misli na svu decu u skoli. Sto se zaposljavanja tice, ako neko nesto ima konkretno vezano za porodicu nasega direktora neka to zvanicno saopsti na odgovarajuca mesta a ne ovako da laje kao pas na drustvenim mrezama. ja demonstriram svake nedelje od 14.45 do 16.00 za uvodjenje Aleksinog Zakona koji bi na bolji nacin zastitio nasu decu od vrsnjackog i bilo kojeg drugog nasilja nad njima. Gde ste tada? To vas ne interesuje. Interesuje vas samo onda kada se nesto desi sa vasom decom.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *