Nasa deca i sport

Pozdrav,
majka sam dvoje dece, jedno ima pet godina a drugo deset. Svesna sam krize u kojoj se nalazimo, jer iako imam visoku stucnu spremu i 15 godina radnog iskustva, nezaposlena sam. I tako kao nezaposleno lice, cesto puta sa mladjim detetom boravim na nasim igralistima i u parkovima.
Prvo sto mi je bilo nelogicno je da deca koja zive na periferiji Backe Topole, u naseljima gde se zivi u kucama, dobiju savremena igralista a deca iz centra grada, nista. O koncentraciji dece u centru i na periferiji da i ne govorimo. Ali ajde da kazemo bolje ikom nego nikom.
E sada da predjem na onaj drugi deo price, a to je sport i sportske aktivnosti… postoji tu par entuzijasta koji svim silama pokusavaju svoju energiju usmeritii na razvoj sporta u opstini, i to im ide kako/tako za rukom…. Svi sportovi se naravn placaju, o tom nema dileme, niko se i ne buni, nego problem su fiskulturne sale, jer su terene u udarnim terminima zauzeli rekreativci- neke zumba devojcice, neki fudbaleri… a jos da problem bude veci od kada je gimnazijska sala u rekonstrukciji…. Doalzi lepo vreme pa ce nasa deca napolje, i to je zdravo, neka ih, nek trckaraju… ali gde, kad nema golova na fudbalskim terenima, koseva na kosarkaskim…. Ma nek i to prihvatimo kao realno stanje, oept ona najbolja izreka/kriza je….
I pored svih tih okolnosti nasa deca se bave sportom, ali niko nigde nikad ne zna sta se desava u nasem gradu. Ko igra koje utakmice, za koje mesto, kada igra… jedni lepe plakate drugi sapnu prijateljima, treci koriste savremene medije…
Ako neko nekome dosapne mozda i bude par navijaca na toj utakmici…a to je najbolji nacin da se promovise sport, da se zavoli, da grad zdravo zivi i da ima zdrava mlada pokolenja.
mnogo puta sam cula /dosli bi na utakmicu da smo znali… ali nisu znali, niko nigde nije stavio nikakvo obavestenje… Stoga apelujem na opstinu da razmisli o poboljsanju insformisanja o sportskim aktivnostima, preko ovog portala, i jedne udarne lokacije u gradu, recimo slobodan je onaj zid pored Turisticke organizacije Backa Topola… invsticija minimalna da se uardi jedno veloko okno na koje bi klubovi mogli postavljati informacije o utakmicama…
U nadi da ce ovaj predlog nici na razumevanje,
srdacno Vas pozdravljam.

 

Jedan komentar

 1. mojabackatopola.rs

  „Stoga apelujem na opstinu da razmisli o poboljsanju insformisanja o sportskim aktivnostima, preko ovog portala.“

  Mi podržavamo Vaš apel, ALI opština ne podržava naš portal.

  Mogli bi o ovome da napišemo čitavu vest ali smatramo da nema potrebe da se spuštamo na njihov nivo i sigurni smo da možemo sami da uspemo sa podrškom građana opštine Bačka Topola.

  Samo još ovoliko od nas, postoji deo sajta „Dešavanja“ na kome možete da pošaljete bilo koji vrstu manifestacije koja se održava u opštini Bačka Topola, rado ćemo je objaviti.
  Prijavu dešavanja možete učiniti klikom na sledeci link: http://mojabackatopola.rs/najavi-desavanje/

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *