Bačka Topola će imati zatvoreni bazen

Aktuelni projekti odnosno planirani radovi bili su u fokusu konferencije za štampu koju je danas u Bačkoj Topoli održao predsednika Opštinskog odbora SVM-a Bačka Topola i narodni poslanik ove stranke Arpada Fremonda .

Na samom početku Fremnod je rekao da će Bačka Topola sigurno imati zatvoreni bazen u narednom periodu.
– Zadnjih nekoliko dana bilo je više reči u medijima da su zaustavljeni radovi na lokaciji gde se gradi bazen. Informacije su tačne, lokalna samouprava na čelu sa SVM-om, je odlučila da pre početka radova, napravi još jednu alanalizu, da bi bili sigurni da će temelj sigurno biti dobar. – izneo je Fremond. -Naravno sad svako može da kaže da smo previše oprezni, ali u SVM-u smo rekli, bolje da budemo sad oprezni, nego da posle dođe do bilo kakvog problema sa temeljom, odnosno sa kompleksom koji gradimo. – rekao je on . -Ispostavilo se da smo bili u pravu, i da je dobro što su analize urađane još jednom, jer po sadašnjoj proceni moraćemo dodatno da pojačamo temelj. Na zapadnom delu lokacije postoji sloj više od 5 metara koji je preoblematičan, i tamo sigurno treba još nešto da preduzmemo – izneo je Fremond.
U javnost se , kako je rekao , izašlo nakon dobijenih rezultatat dodatnih ispitivanja.
-Ono što mogu da kažem u ovom trenutku je da su dodatni radovi u okviru koji smo planirali, znači kako stvari stoje nećemo morati još jedan tender raspisati. Lokalna samouprava dobro stoji sa sredstvima, odgovorno trošimo novac, i neće biti problem dodatno dati sredstva za ovaj projekat, a to je najviše 15% ukupne vrednosti od I faze projekta. Ono što je najvažnije završićemo bazen, na toj lokaciji gde smo i zamislili i biće to, zajedno sa stadionom, jedan kopleks koji zaslužuje Bačka Topola.
Smatram da treba da budemo iskreni, jedan deo građana će prihvatiti naš trud, a deo nikad neće . Ja sam svestan toga, u SVM-u vodimo odgovornu politiku, to je bilo tako i ostaće tako. Povećaćemo budžet na narednoj sednici skupštine opštine već u junu i nastavićemo radove u najkraćem roku, čim to vremenske prilike dozvoljavaju. – rekao je Fremond.

Govoreći o ostalim aktuelnim projektima u gradu on je rekao da su za hotel gotovi planovi za krov, i za sledeću nedelju najavio raspisivanje konkursa za izgradnju.
Ovaj posao biće, kako je rekao, završen najkasnije do jeseni nakon čege počinje obnova cele zgrade. Želja je da se taj deo poslova realizuje uz pomoć sredstava Mađarske Vlade , a ukupna vrednost projekta je oko 350 miliona dinara.
U toku su i radovi na Učeničkom domu . Odvijaju se planiranom dinamikom i do kraja godine projekat treba da bude završen. Učenici će , procena je, moći da ga koriste od školske 2020. Mada u nešto manjem obimu zbog vraćanja zemlje vlasnicima, sredstva od izdavanja u zakup poljoprivrednog zemnljišta , u skladu sa programom koji su odbornici usvojili na minuloj sednici, obezebediće osnovu za nastavak planiranih aktivnosti na obnovi vodovoda i izgradnji puteva i kupovinu još jednog traktora za potrebe komunalnog preduzeća.
-Usvojen je program zaštite za jezero za narednih 10 godina. Ovo je strateški važno za nas, SVM je uradio sve da jezero bude zaštićeno, i kroz ovaj program narednih 10 godina može da se razvije turizam, ribolov, i zaštita jezera. – naveo je Fremond i izneo da je opština iz pokrajine dobila više od 10 miliona dinara za izgradnju kanalizacije u gradu . Na ostvarenju programa radi se i u industrijskoj zoni, kazao je , i izrazio zahvalnost svima koji su iskoristili pravo učešća na nedavno održanim izborima za Evropski parlament.
PO PROJEKTU OPŠTINE BAČKA TOPOLA ZA SUFINANSIRANJE PROIZVODNJE MADIJSKIH SADRŽAJA IZ OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA U 2019. GODINI
 

7 komentara

  1. Odgovorna politika – drpanje u svoje dzepove… Pola para ode na ispitivanja, a za ostalo sta dotekne. Nemojte se zamajavati, stadion ce zavrsiti posto su to privatne pare, a ovo ostalo sto opstina gradi, daj Boze da bude, mada ne verujem.

     
  2. Koji glupost i razbacanje pare.Pored jezera ce ovaj bedni narod,koji zivi dan za dan ce platiti ulaznicu.Bolje da ste obnovili doma zdravlja,da ne bismo putovali za svaku sitnicu za suboticu.

     
  3. Svetlana Zobnatica

    Poštovanje g-dine Fremond !

    Drago mi je sto sam imala priliku da pročitam Vase opsezno izlaganje po gore navedenim pitanjima. Neke stvari su i dalje upitne, npr. gde ćete smestiti sve te automobile koji će se sjatiti na tom stadionu, pripadajućem hotelu i bazenima? Gde je taj ogroman parking prostor za sve to?
    Vezano za Hotel izjavljujete: „Želja je da se taj deo poslova realizuje uz pomoć sredstava Mađarske Vlade“.Kako to „Želja“ ? I zašto i odakle toliko angažovanje Mađarske Vlade po ovim pitanjima? Zar se naša Vlada ne zapita „a gde smo u svemu tome mi“ ? Zar se ovdašnji narod ne zapita „zašto su u svemu tome oni? “
    Izjavljujete: „Smatram da treba da budemo iskreni, jedan deo građana će prihvatiti naš trud, a deo nikad neće . Ja sam svestan toga, u SVM-u vodimo odgovornu politiku, to je bilo tako i ostaće tako.“….G-dine Fremond, niti vi, nit iko u Vašoj stranci vodi politiku, Vi bezpogovorno sledite instrukcije koje Vam se nameću…Vi ništa ne kreirate niti odlučujete, to je očigledno i primetno kada se zakuca na bilo koja vrata, bilo koje uprave na lokalnom nivou. Tako je i sa ostatkom svih drugih partija…Vi kao obezglavljene muve…unezvereno mašete krilima bez većeg efekta.
    Što se programa zaštite jezera tiče, posebno je upitan deo koji se odnosi na broj čuvara, 2 „komada“ stalna, a po potrebi i više. To je dokaz ozbiljnog pristupa…Kada će se propisno obeležiti zaštićena područja i delovati u skladu sa tim? Ima toga još…
    Najbitnije zapravo je sledeće: „i izrazio zahvalnost svima koji su iskoristili pravo učešća na nedavno održanim izborima za Evropski parlament“…Gospodo, mi živimo tu gde živimo, i začine stavljamo svi zajedno u našu šerpu, oni tamo imaju svoju šerpu. Nemojte brkati šerpe, može se lako desiti da nam se jednog dana njihovi začini ne dopadnu, bez obzira koliko su dobro mirisali i mamili….

    Srdačan pozdrav G-dine Fremond, uz želju da prerastete špilhoznice svi vi koji ste na tuđoj sisi…

     
  4. A šta je sa obećanom kanalizacijom u Prvomajskoj ulici?
    I to su pusta politička obećanja!

     
  5. Nezadovoljni građanin

    „Smatram da treba da budemo iskreni, jedan deo građana će prihvatiti naš trud, a deo nikad neće .“
    Evo neka napišu ti zadovoljni građani čime su to zadovoljni.
    Da li tako trošite vaš kućni budžet, kao što trošite naše novce?

     
  6. VMS to finansira ili gradjani

     
  7. Dali ova izjava znaci da se samo parama SVM-a finansira izgradnja bazena? (tako covek rece)
    Oce li onda jednog dana ako se zavrsi bazen moci i oni koji nisu u stranci ici na taj bazen ili ce se samo razlikovati cena ulaznice kad pokazete clansku kartu?

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *