Održano IX državno prvenstvo na otvorenim vodama

Vikend za nama na bačkotopolskom jezeru protekao je u znaku IX državnog prvenstvo na otvorenim vodama, V masters državnog prvenstvo na 3 km i XI Topolskog maratona.

Manifestaciju otvorio je predsednik Plivačkog saveza Srbije, Boris Drobac.
U Open kategoriji i državnom prvenstvu apsolutni pobednik u muškoj konkurenciji je bio Tamaš Farkaš iz Plivačkog kluba „Novi Sad“ sa vremenom novog rekorda staze 0:59:19,19, drugi je bio Bence Balzam iz PK „Maraton“ Bačka Topola, a treći Milorad Jakšić PK „Vojvodina“-Novi Sad.
U Open kategoriji žena, prvo mesto je zauzela Ana Olas iz Mađarske, aktuelna vicešampionka Evrope na 25 km i trenutno drugoplasirana na Svetskom kupu FINA/Hosa 10 km sa vremenom od 0:59:21,12, drugo mesto je pripalo Jeleni Ječanski PK „Vojvodina“ Novi Sad , a treće Lauri Vaš trećeplasiranoj na nedavno završenom Državnom prvenstvu Mađarske za juniore na 5 km.

Na državnom prvenstvu na otvorenim vodama u trci na 10 km apsolutni pobednici i open i državnog u muškoj konkurenciji bili su prvoplasirani Tamaš Farkaš PK „Novi Sad“, drugo plasirani Bence Balzam PK „Marathon“ Bačka Topola i trećeplasirani Čongor Hasniši Tot PK „Bečej“.
U ženskoj konkurenciji open poredak prve tri devojke bio je sledeći: Jelena Ječanski, PK „Vojvodina“ Novi Sad, Laura Vaš iz mađarske i 3. Lili Ladanji, PK „Spartak“ Subotica. U državnom prvenstvu na 10 km za žene poredak prve tri takmičarke je bio sledeći: 1.Jelena Ječanski, PK „Vojvodina“ Novi Sad , 2. Lili Ladanji, PK „Spartak“ Subotica i 3.Tamara Duduković PK „Polet“ Sombor.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *