Zavičajno udruženje „Vlašić“ iz Lovćenca

Zavičajno udruženje „Vlašić“ je u Lovćencu osnovano 26. marta 2013. godine. Nakon skoro 6 godina postojanja Udruženje se može pohvaliti brojnim manifestacijama koje se organizuju tokom godine.

Članovi Zavičajnog udruženja „Vlašić“ sa ponosom ističu da je udruženje veoma aktivno i da se iz godine u godinu organizuje sve više druženja, a već je tradicionalno da se svake godine u maju mesecu organizuje poseta Vlašiću.

Ono što posebno treba istaći jeste da se u organizaciji Udruženja Vlašić svake godine organizuje “Vlašićko prelo”, manifestacija koju inspiriše zajedničko sećanje na rodnu grudu i tada se evociraju uspomene, neguje tradicija i običaji uz bogat kulturno umetnički program koji prati pomenutu manifestaciju.

Kao ideja vodilja svih manifestacija koje se održavaju u organizaciji Zavičajnog udruženja „Vlašić“ ističe se težnja da se organizovanjem manifestacija poput Vlašićkog prela neguje tadicionalno druženje porodica i prijatelja ali ne samo ljudi koji su poreklom sa Vlašića, već zajednice u celini.

Pored običaja i negovanja kulture i tradicije koje se prenose na mlade generacije, aktivna je i briga o najmlađima. U duhu predstojećih praznika, u subotu, 29.12.2018. godine je organizovana dodela paketića za decu.

Udruženje „Vlašić“ je zadovoljno rezultatima rada u 2018. godini, a kao izraz nesebične podrške radu Udruženja, Opština Mali Iđoš je ove godine ustupila prostorije u centru Lovćenca koje će u mnogome olakšati i unaprediti rad i delovanje Udruženja.

Projetak javnog informisanja opštine Mali Iđoš

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *