Udruženje „Naš život“ iz Lovćenca

U razgovoru sa Popović Zlatkom, predsednikom Udruženja “Naš život” sa sedištem u Lovćencu, rezimirani su rezultati ovogodišnjeg rada i zalaganja  Udruženja u cilju unapređenja Opštine Mali Iđoš.

“ Kraj je 2018. godine i smatramo da je potrebno sumirati rad Udruženja „Naš život“. U godini koja ostaje za nama, sa ponosom možemo reći da smo bili vrlo angažovani i uspešni.

Počeo bih od organizacije Memorijalnog turnira u malom fudbalu „Nenad Vukoslavčević“, koji je već postao tradicionalan, a koji okuplja veliki broj mladih ljudi i gde se susreću žar, borba, znanje i emocije takmičara.

 Po prvi put smo ove godine bili glavni organizator Basket turnira “Lovćenac 2018”. Ovaj turnir je bio kao probni turnir, korektno je održan, a u narednim godinama plan je da radimo na njegovom unapređenju.

 Udruženje “Naš život” učestvovalo je i u organizaciji Dečijih sportskih igara, najmasovnijem i najlepšem dečijem takmičenju u Opštini Mali Iđoš.

Članovi udruženja su bili posebno aktivni u prikupljanju potpisa za peticiju „Sačuvajmo Krivaju“, a plan je da se i nadalje, bez odustajanja borimo za istu.

 Ove 2018. godine, Udruženje je aktivno učestvovalo u nizu humanitarnih akcija, koje su okončane sa srećnim, ali nazalost bilo je i onih sa tužnim krajem.

Posebnim zalaganjem članova Udruženja sportski tereni u Lovćencu su vidno unapređeni. Osnovna škola “Vuk Karadžić” je, uz podršku Udruženja i realizovanih projekata i donacija, postala prijatnije mesto za učenje i druženje đaka. Obezbeđeno je 20 novih školskih stolica, nove klupe u školskom dvoristu, nove mrežce za golove i koševe, kao i zaštitna mreža, oglasne table, a za naše male šampione Vojvodine u futsalu, obezbeđene su nove majice i lopte.

Sam centar Lovcenća, ali i pešačku stazu, upotpunile su nove klupe za odmor. Nisu zapostavljeni ni sportski tereni u „Ciglani“, gde smo obezbedili nove daske i mrežice za koševe i golove. U duhu predstojećih novogodišnjih praznika, članovi Udruženja “Naš život” su učestvovali u novogodišnjem ukrašavanju Lovćenca.

Kao potvrda našeg nesebičnog zalaganja stigla je i Zahvalnica za doprinos u realizaciji manifestacije „Dani dečjeg stvaralastva”, a po prvi put ove godine, shodno našim mogućnostima, podelili smo novogodišnje paketiće prvacima naše Osnovne škole, sa najiskernijom nadom se da će i ova aktivnost od sada postati tradicionalna.

Na posletku, istakao bih da je Udruženje “Naš život” organizacija koja u svakom trenutku može okupiti na desetine mladih koji su spremni izaći iz svojih kuća i uraditi nešto korisno za svoje selo. Svojim radom želimo da damo podstrek još nekim udruženjima, da shodno svojim mogućnostima i idejama urade slično, jer Lovćenac zaista ima kvalitetnih udruženja.

Naša su vrata otvorena svima, a dobre ideje i rad su uvek dobrodošli! Ovom prilikom zahvaljujem se na podršci Opštini Mali Iđoš, Sportskom savezu “Mali Iđoš” i MZ Lovćenac.”

Predsednik Udruženja “Naš život”, Zlatko Popović je na kraju intervjua svima poželeo srećne praznike i uspešnu narednu 2019. godinu.

 

Projetak javnog informisanja opštine Mali Iđoš

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *