Studenti i đaci važni za budućnost Opštine Mali Iđoš

Značaj studenata i đaka Opština Mali Iđoš ističe kao veliki. U cilju pružanja finansijske podrške porodicama koje imaju studente, opština Mali Iđoš je u 2018. godini raspisala nekoliko konkursa- Konkurs za regresiranje troškova studenata u međumesnom saobraćaju (studenti putnici) i Konkurs za dodelu stipendija studentima za školsku 2018/2019. godinu.

Ukupno 45 studenata, koji su ispunili uslove konkursa, potpisali ugovor o stipendiranju sa Opštinom. Ovom događaju su prisustvovali Marko Lazić, predsednik opštine, Istvan Siđi, predsednik skupštine opštine i Karolj Kovač, pomoćnik predsednika opštine. Visina stipendije je 6.000 dinara mesečno, po korisniku stipendije. Za stipendije je izdvojeno skoro 2,5 miliona dinara iz opštinskog budžeta.

Prijem za najboljeg studenta Univerziteta u Novom Sadu upriličen je 28.12.2018. Najbolji student Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2017/2018. godini je Miljana Bigović, sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu, koja je završila osnovne akademske studije Prava – Smer unutrašnjih poslova, sa ukupnom prosečnom ocenom 10.

Miljana Bigović je rođena 1995. u Subotici. Pohađala je osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Lovćencu i Gimnaziju „Dositej Obradović“ u Bačkoj Topoli, koju je završila kao učenik generacije i nosilac diplome „Vuk Karadžić“. Trenutno je na master studijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Stokholmu na studijskom programu Pravo međunarodnih trgovinskih arbitraža (LL.M in International Commercial Arbitration) kao stipendista Švedskog instituta.

Opština Mali Iđoš nije zapostavila ni svoje đake, učenike osnovnih i srednjih škola.

Na svečanosti održanoj 29. maja 2018. povodom potpisivanja ugovora sa predstavnicima lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine, koje su, putem konkursa, ostvarile pravo na sredstva za regresiranje prevoza učenika srednjih škola, prisutnima su se obratili predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Mihalj Njilaš. Opštini Mali Iđoš je dodeljeno nešto više od 2,5 miliona dinara na osnovu Konkursa za regresiranje prevoza učenika srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine za 2018. godinu. Ispred Opštine Mali Iđoš ugovor je potpisao Marko Lazić, predsednik opštine

U sali Vatrogasnog doma u Malom Iđošu 29. juna 2018. održan je tradiciononalni svečani prijem vukovaca i učenika generacije 2017/18. u organizaciji Opštine Mali Iđoš. Prijemu su prisustvovali direktori škola, odeljenske starešine, roditelji nagrađenih učenika, predstavnici medija. Svečani prijem su svojim prisustvom i obraćanjem uveličali predsednik opštine, Marko Lazić, predsrednik SO Ištvan Siđi, zamenik predsednika opštine Zoltan Kerekeš i članovi opštinskog veća.

Učenici nisioci „Vukove diplome“, njih 25, nagrađeni su prigodnim poklonima, besplatnim mesečnim kartama za narednu školsku godinu kao i jednodnevnim izletom u akvapark „Petroland“.

Prvog dana avgusta organizovan je pomenuti poklon izlet. Ovom prilikom Opština Mali Iđoš je nagradila nosioce diplome „Vuk Karadžić“ i učenike generacije jednodnevnim izletom. Nagrađeni učenici su u pratnji svojih odeljenskih starešina imali priliku da posete akvapark „Petroland“.

Čelnici lokalne samouprave su uoči početka školske godine, 13. septembra 2018. obišli sve osnovne škole u opštini. Tom prilikom su uručili prvacima i jednokratnu pomoć u iznosu od tri hiljade dinara. Na taj način su pomogli  roditeljima prvaka da lakše obezbede deci sve što je neophodno za prve školske dane. Inače, tekuće školske godine u opštini je upisano 110 prvaka, od kojih je 37 u Lovćencu, 29 u Feketiću i 44 u Malom Iđošu.

Projetak javnog informisanja opštine Mali Iđoš

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *