Istorijski budžet – težak preko milijardu dinara

Na sednici SO Mali Iđoš, održanoj 14. decembra 2018. godine, predsednik opštine, Marko Lazić istakao je da je usvajanjem odluke o budžetu za narednu, 2019. godinu nastupio istorijski trenutak za Opštinu Mali Iđoš jer će 2019. godina biti godina realizacije investicije vredne 3,5 miliona evra.

Ovogodišnja odluka o budžetu za narednu godinu je prva od uvođenja višestranačja i prva u poslednjih 25 godina u opštini, kojom se predviđa razvoj komunalne infrastrukture. Zahvaljujući Vladi Vojvodine, u opštini Mali Iđoš planirana je izgradnja prečistača i kolektora otpadnih voda, istakao je Silard Baranji, šef budžetske službe obrazlažući odluku o usvajanju budžeta. Po prvi put u istoriji opštine definisan je budžet vredan preko milijardu dinara, a planirano je da će se oko 614 miliona izdvojiti za izgradnju komunalne infrastrukture kao i dodatnih po dvesta miliona koji će pristići iz Pokrajine za ove namene.

Plan je da se sa izgradnjom prečistača naredne godine i za te namene biće utrošeno 51 posto budžeta, a sama opština ostvarila je povećanje budžeta za 6,9 posto. Donete su odluke o kadrovskom planu za narednu godinu, o eksternoj reviziji završnog računa za tekuću godinu i o lokalnim komunalnim taksama. Sve tri odluke su jednoglasno usvojene, a prethodno se odbornicima obratio Marko Lazić, predsednik opštine, rekavši da je presrećan zbog mogućnosti realizacije investicije teške tri i po miliona evra, čime će posao na kolektoru i prečistaču otpočeti, jer se na tom projektu radilo još od 2004. godine kada je predesnik bio Siđi Ištvan.

Usvojena je i odluka o prenosu prava svojine na nepokretnosti, a koja se tiče odluke Saveta za bezbednost da se jedan deo sredstava ustupi saobraćajnoj policiji. Sredstva za saobraćajnu policiju se izdvajaju treći put ove godine, a nakon dodele opreme, dregera, sada je obezbeđen i auto namenjen  njenom boljem i efikasnijem radu. Takođe, na sednici SO Mali Iđoš, data je saglasnost  za prvu i drugu izmenu programa u poslovanju Regionalne deponije, a jednoglasno je data saglasnost i za usvajanje Strategije bezbednosti saobraćaja Opštine Mali Iđoš čime je obezbeđeno rešavanje najznačajnijih pitanja za Opštinu Mali Iđoš.

 

Projetak javnog informisanja opštine Mali Iđoš

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *