Učestvujte u foto konkursu za najlepšu turističku fotografiju opštine Bačka Topola

Cilj foto konkursa je potraga za najlepšom turističkom fotografijom sa prostora opštine Bačka Topola.

foto konkursIskoristite priliku da Vaše delo i ime bude viđeno i javno publikovano. Jedini uslov je da fotografija bude turistička* i da se na njoj nalazi neki predeo, događaj, običaj i slično sa područja opštine Bačka Topola, te da garantujete da je fotografija Vaše autorsko delo, odnosno da preuzimate svu odgovornost za njeno objavljivanje.

Foto konkurs će trajati mesec dana tj. od 01. 08. do 30.08.2018. godine.

Konkurs  daje mogućnost svakom da učestvuje, profesionalnost nije uslov za učešće, što znači da mogu konkurisati i fotografije snimljene mobilnim telefonom. Svako od nas ima po neku lepu fotografiju koju je uslikao mobilnim telefonom. Kreativnost i ideja autora će se ocenjivati pa pozivamo sve zainteresovane učesnike da pošalju svoje fotografije.

PRAVILA I USLOVI KONKURSA:

Pravo učešća na konkursu stičete slanjem fotografije na i-mejl adresu: [email protected]. Uz fotografiju, u i-mejlu treba navesti naziv fotografije, ime autora kao i kratak opis fotografije (šta se na njoj nalazi, gde je snimljena…).
Naš administrator će u roku od 48h (najčešće ranije), ako zadovoljavaju uslove, vaše fotografije objaviti na portal MojaBačkaTopola.rs.

Svaki učesnik ima pravo da učestvuje sa najviše 3 (tri) fotografije.

Pošaljite svoju omiljenu fotografiju, pozovite prijatelje da je „lajkuju“ i možda baš Vi i Vaša fotografija osvojite neku od nagrada.

Nagrada se dodeljuje za jednu pobedničku fotografiju po izboru žirija Turističke organizacije Bačka Topola. Broj „lajkova“ i komentara ne utiče na izbor pobedničke fotografije s obzirom na to da je ovaj način glasanja podložan manipulaciji.

Fotografije koje se dostave u okviru konkursa se ne vraćaju.

Slanjem svojih fotografija učesnici su ujedno  saglasni sa pravilima konkursa i garantuju da je fotografija njihovo autorsko delo i preuzimaju svu odgovornost za slučaj da se ispostavi drugačije. Učesnici konkursa daju saglasnost na korišćenje fotografija od strane organizatora konkursa – portal MojaBackaTopola.rs i Turistička organizacija opštine Bačka Topola.
Autori zadržavaju autorska prava nad svojim delom, a portalima organizatora konkursa dozvoljavaju tj. daju neekskluzivno pravo da iste koriste kao ilustracije svojih članaka i sl.

Organizator ne snosi odgovornost za moguću zloupotrebu (kopiranje, neovlašćeno objavljivanje prispelih fotografija). Takođe, organizator zadržava pravo da ne objavi fotografije neprimerenog sadržaja kao i da ih u slučaju neregularnosti diskvalifikuje i obriše bez prethodne najave i objašnjenja. Slanjem fotografija na konkurs dozvoljavate administratoru da izvrši korekcije boja, kontrasta i sl., da promeni dimenzije i oblik fotografije, izvrši isecanje određenih delova i sl. kako bi fotografija izgledala što atraktivnije i prilagodila se formatu koji zahteva prostor za objavu na portalu www.mojabackatopola.rs.

* ŠTA JE TURISTIČKA FOTOGRAFIJA?

* Turistička fotografija je ona fotografija koju  naprave turisti tokom svojih putovanja. Kreće se u prostoru od amaterske do profesionalne i umetničke. Uglavnom nastaje neplanski i slučajno. Veoma je bliska pejzažnoj, panoramskoj i reportažnoj fotografiji koja se koristi u turističke svrhe. Na njoj se najčešće nalaze turističke atrakcije, manifestacije ili pak, na „slikovit“ način dočarava tradiciju, život i običaje  u nekoj turistički atrakrivnoj sredini. Cilj turističke fotografije je da na lep, zanimljiv i originalan način prikaže sve što je interesantno potencijalnim turistima, a što bi ih moglo privući na određenu turističku destinaciju.

Sponzori konkursa:

turisticka-organizacija-opstine-backa-topola

 

smartcomn

 

logol sistudio

logo mbt mali

 

 

 

3 komentara

  1. Dopunite tekst sa linkom na objavljene fotografije!

     
    • Pa verovatno još niko nije poslao fotografiju. 🙂 Nema ni ko da pošalje – ispraznio nam se grad, ne znam da li je neko primetio? A i da ima ko da konkuriše, šta da fotografišemo? Apoteke i banke? Bazen u Venusu? Hotel u centru? Prazne klupe i fontane? Jezersku čardu? Jezersku plažu koja je puna pikavaca i smeća (ovo je sramota svakoga od nas, da li je toliko teško pokupiti smeće za sobom???)
      A mogli bi da budemo jedna od najlepših i najbogatijih opština u Srbiji, imamo odličnu poziciju ali nažalost turistički potencijal ni 10% iskorišćen…

       
  2. Dali je pristiglo nesto od radova? Gde se moze pogledati pobednicke fotografije?

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *