Besplatne dečje predstave “SAOBRAĆAJ NIJE BAUK” i RUŽNO PAČE

Besplatne dečje predstavae “SAOBRAĆAJ  NIJE  BAUK” i „RUŽNO POČE“ povodom Dečije nedelje 2017.

“SAOBRAĆAJ  NIJE  BAUK”

9.00, 10.15 i 14.00 02.10. 2017. ponedeljak

Tekst i režija: Nebojša Savić

Igraju: Saša Stojković i Dragan Kojić

Scenografija: Vladimir Ilicć

Muzika: Nenad Savić

IMG-20170424-WA0031-1024x576Predstava “Saobraćaj nije  bauk” je edukativna priča o saobraćaju.  Savremena bajka koja na slikovit način školarce uči svemu onome što bi, na  svom uzrastu, trebalo da znaju o saobraćaju.

Ko su učesnici u saobraćaju, gde i na koji način se prelazi ulica, šta je to semafor i čemu služi… samo   su neki od saobraćajnih pojmova koji su obrađeni u predstavi. Takođe, predstava ukazuje koliko je za učesnike u saobraćaju opasno koristiti mobilni telefon, juriti za loptom na kolovoz  i slušati muziku-slušalice na ušima. Kako se bezbedno voziti autobusom do škole, šta je to saobraćajna kultura i koliko je važno pridržavati se saobraćajnih propisa.

U središtu priče je princ koji na belom konju dolazi da poljupcem probudi princezu Anu koju je začarala veštica Zorka. Ali, pošto je došao iz bajke (konkretno na sceni velike knjige koja se po potrebi pretvara u kolovoz), suočen je sa saobraćajnim pravilima o kojima naravno ništa ne zna. Saobraćajni policajac Rajko mu u tome pomaže, zajedno sa decom koja su veoma često,a u određenim trenucima i bukvalno- na sceni, aktivni učesnici tokom trajanja cele predstave.

U predstavi igraju profesionalni glumci Pozorišta mladih i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.Songovi su autorski kao i muzika koja priči daje ritam i izvor je humora, što daje poseban pečat ovoj modernoj bajci klasičnog zapleta.

Ružno pače

04.10. 2017. sreda

9.00, 10.15 i 14.00 časova

Ružno pače-predstava bez teksta

gostovanje Dečjeg pozorišta Subotica

(preporučeni uzrast: deca iz PU i niži razred osnovnih škola)

Mesto održavanja: Bioskopska sala

Ukupan broj posetilaca: maksimalno 225 po predstavi

Ulaz je besplatan


 

Molimo Ustanove da nam svoje organizovane dolaske najave na vreme zbog broja slobodih mesta. Posete ćemo primati po redosledu prijave. 

Dom kulture Bačka Topola

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *