Armin Farkaš i Ognjen Despotović posetili pokrajinsku vladu AP Vojvodina

Članovi opštinskog veća Opštine Bačka Topola, Armin Farkaš i Ognjen Despotović na poziv pomoćnika pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Dragana Milića, posetili su pokrajinsku vladu AP Vojvodina, gde su održali radni sasatanak sa Draganom Milićem i bili u poseti pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu Vladimiru Batezu.

Na radnom sastanku sa Draganom Milićem dogovoren je i preciziran nacrt strategije razvoja omladinske politike i položaja mladih u lokalnoj zajednici i određeni su prioriteti Kancelarije za mlade. Početkom sledeće nedelje biće raspisan javni poziv za sve mlade u Opštini Bačka Topola da učestvuju u osnivanju i osnaživanju omladinskog kluba, tj. udruženja kako bi otvorili nove mogućnosti za razvoj i mobilnost omladine.

2

Dragan Milić je takođe skrenuo pažnju na nove mogućnosti koje se otvaraju prilikom osnivanja udruženja mladih, i dao precine smernice kako što brže ući u ciklus umrežavanja omladine iz svih opština u Vojvodni.

Ognjen Despotović ističe: “ Jedan od bitnih momenata jeste međuregionalna saradnja koju mladi trenutno mogu da ostvare uz pomoć alata kao sto su Kancelarija za mlade, Omladinski klub ( Udruženje mladih ). Kroz ove programe mi mladi možemo I treba da dobijemo određeni vid edukacije, tačne informacije, kako bi došli u mogućnost za stvaranje osnovnih temelja za normalnu budućnost u našoj Opštini. Stoga se i ovim putem javno pozivaju svi omladinci iz Opštine Bačka Topola, da od 19.marta od 9 h dođu u Kancelariju za mlade i doprinesu svojim veštinama, idejama i aktivizmom da osnujemo i odmah u startu napravimo jako i snažno Udruženje mladih, kako bi iskoristili trenutne mogućnosti koje su nam pružene, a samo zajedno mozemo uspešno da ih iskoristimo.”

Takođe treba imati na umu da je  u toku izrada konceptualnog plana i programa rada Kancelarije za mlade za tekuću godinu.

“Za lokalnu zajednicu je od izuzetnog značaja da se mladi aktiviraju i udružuju unutar zajednice. Na ovaj način postaju lokalni akteri koji će učestvovati u kreiranju ambijenta svog lokala. Za sistem socijalne zaštite je veoma bitno da su mladi zadovoljni i da se udružuju. Kancelarija za mlade je kao alat kojom sprečavamo marginalizaciju, rušimo predrasude , stvaramo bolju budućnost tako što vodimo birgu o svojoj omladini u lokalu, a samim tim im I pružamo nove mogućnosti“, izjavio je Armin Farkaš.

„Punu podršku i podstrek smo dobili i od Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, gospodina Vladimira Bateza, sa tim saznanjem smo došli mnogo više motivisani da izvedemo sve što je dogovoreno na sastanku u AP Vojvodina“, zaključuju Farkaš i Despotović.

 

 

5 komentara

 1. Borka Jakovljevic

  Alal vam vera momci!

   
 2. Svakog djavola znaju ovi nasi momci. Odlican primer za omladinu. Danas jako duva vetar u BT.

   
 3. Lepo ste se slikali. Bilo bi lepo još da nam objasnite koji je Vaš posao u B. Topoli i koje ste rezultate do sada ostvarili? Koju vi to omladinu predstavljate, kada niste održali ni jedan javni sastanak i ako ste održali neki, samo vama znam sastanak, koliko je omladinaca bilo? Verovatno Ogi računa puštanje muzike u lokalnim klubovima kao sastanak i zbližavanje sa omladinom!

   
  • Jedan vidi okupljanja jeste i zabava.
   Konkretnija desavanja i skupove ocekujemo od ponedeljka u kancelariji za mlade.
   Neso, slobodno dodji ucestvuj, i pomozi. Kao sto i pise gore u pozivu. Do sada nismo imali ni prostora ni alata sa kojima bih mogli da se sluzimo, sblizimo a kamlo nesto i sami da uradimo.
   Nemoj da ocekujes da cemo mi da probudimo svest mladih tek tako, nalazost najlakse je okupiti omladinu oko nekog vida zabave. Sad od ponedeljka se ocekuje rad istih mladih, kako bi sami sebi napravili bolji ambijent za zivot. Svi su dobro dosli!

    
 4. Ovo je dno dna cime se ljudi sluze.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *