ŽUTO-CRNE SILOVITE U NEGOTINU, LEPA UVERTIRA ZA KARABURMU

Posle poraza u derbiju od Proletera kada nisu imale svoj dan košarkašice Topolčanke su sav svoj bes iskalile u 2. kolu Kupa Srbije nad nejakom ekipom Hajduk Veljka iz Negotina, inače trećeligašem.

Žuto-crne su na dalekom gostovanju slavile ubedljivo sa 90:39 i tako se plasirale među najboljih 16 ekipa u Kupu Srbije, a sledeće nedelje u sredu očekuje ih još jedno dugo putovanje gde će gostovati ekipi Mileševka iz Prijepolja.

Pored Topolčanke na žrebu će se naći i imena 12 prvoligaških ekipa koje se priključuju u ovoj fazi takmičenja, Mileševka iz Prijepolja, Radnički iz Obrenovca i pobednik susreta Ras-Radnički Beograd.

Topolčanka je utakmicu u Negotinu rešila već na samom startu u prvoj četvrtini kada je kod rezultata 7:7 napravila seriju 23:2 i rešila ovaj period igre u svoju korist rezultatom 30:9.

Na poluvremenu 48:20, a u drugom poluvremenu trener Šegrt je pružio priliku igračicama sa manjom minutažom, a svoje najbolje igračice odmarao za izuzetno važan prvenstveni duel koji ih očekuje u nedelju protiv Karaburme iz Beograda koja je uspela u proslom kolu da savlada favorizovanu ekipu Rudara iz Bora, a takođe i da skine skalp još jednoj ekipi iz vrha i kandidatu za najviši plasman Studentu iz Niša.

I pored činjenice da je odigrala samo prvo poluvreme Tamara Jokić je postigla 20 poena. Slađana Radulović i Sonja Zorić su ubacile po 15, dok je Nikolina Vitomir dodala 14 poena. Sve pohvale idu i na adresu najmlađe Teodore Marčete koja je za 20 minuta provedenih na parketu ubacila 8 poena. Svoju minutažu odlično je iskoristila i Anđela Korica i doprinela ubedljivoj pobedi naše ekipe.

Marčeta i Korica, Foto: Si Studio Digital

Topolčanka u nedelju 22.01.2023. godine sa početkom od 18 h dočekuje zahuktalu ekipu Karaburme koja iz kola u kolo igra sve bolje. Iako su naše devojke u prvom delu prvenstva lako i ubedljivo slavile na gostovanju u Beogradu treba biti oprezan pred ovaj duel naročito ako se zna da se ekipa Karaburme pojačala i nanela poraze ekipama koje se bore za sam vrh i plasman u 1. ŽLS Rudaru iz Bora i Studentu iz Niša.

Poziv svim našim sugrađanima, navijačima i simpatizerima kluba da dođu u što većem broju, ispune tribine sale OŠ,,Čaki Lajoš“ kao i na ranijim utakmicama, budu šesti igrač, a novi spektakl je zagarantovan.

 

9 komentara

  1. Cestitke na prolasku u sledeće kolo kupa. Bice lepo ugostiti nekog iz prve lige i odmeriti snage. Direktore tekstove treba pisati i posle poraza a ne samo posle pobede, gde se samo provuče kroz redove o porazu iz svakog poraza se može više naučiti nego iz pobede. Takođe vreme je da sportski direktor napusti klub jer nije doveo adekvatno pojačanje kao zamenu za košarkašicu koja je napustila klub. Malo se uspavao posle psr uspesnih transfera ne zivi se na staroj slavi i velikoj pobedi nad Cigom Vasovicem . Izgleda da nije kapacitet za direktora u 1.ligi … Vreme je da se direktor preseli na tribine. Takođe skinite ga sa pisanja tekstova kao da je pismeni rad odmakao, vreme je da profesor pored mozzarta piše i ove tekstove.

    Treneru i ekipi još jednom sve čestitke i idemo samo
    ozbiljno bez opuštanja pa da se slavi zasluzen ulazak u ligu!!!

     
  2. Fali vam izveštaj iz Zrenjanina😂

     
    • mojabackatopola.rs

      Izveštaj mi je poslat na vreme, ali zbog mog vikend odmora je zanemaren, neprosleđen dalje i tako ostao neobjavljen. Moja greška, neće se ponoviti 🙂 Ivana Ivanović.

       
  3. * pismeni rad osmaka

     
  4. Gorane Gorane. . .stalno neki problemi sa tobom. Moras Gorane da zasuces rukave i dovedes treneru adekvatna pojacanja,ne mozes samo da se kitis sa tudjim perjem. Ako treba angazuj i kumasina malo. Svaka cast devojkama, posebno treneru koji je pustio malu Marcetu da igra, mada je mogla jos koji minut vise.

     
  5. Slažem se ili zasukati rukave ili na tribine sa nama gledaocima. Ali nažalost mislim da je direktora pregazilo vreme sto se i po kosuljama da primetiti nije to nova moda trebao neko drugi na to mesto , neko ko je vise zeljan uspeha i dokazivanja . Goran je ipak dokazan strucnjak i zasitio se kosarke .

    Verujem da će biti još više prostora za mlade nade kad se potvrdi rezultat koji se čeka.

    Svi u caki!

     
  6. Cestitke na pobedi …
    Kao sto se dalo videti ,Gosp. Goran je za smenu …
    Neka malo sedne sa nama u publiku pa onda nek pise koliko oce …
    Ajmo dosta je….Odzvonila Cakijeva zvona …

     
  7. Neverna Beba

    Aman šta ste se toliko okomili na Gorana. Čovek sve vreme poštuje gospodu i konačno je dobio zaslužena radna mesta. Trebali bi da naučite nešyo od njega pa se možda i vama posreći.

     
  8. E moj kumasine. . . ne zbori se medj narodom za badava „kasno Marko na Kosovo stize“ . . .

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *