ŽUTO – CRNE POBEDOM ZAPOČELE DRUGI DEO PRVENSTVA

Posle jednomesečne pauze u prvenstvu Topolčanka je nastavila tamo gde je stala.
U 12.kolu 2 ŽLS žuto – crne su na svom terenu dočekale simpatičnu ekipu Gimnazijalac Tigra iz Pirota i opravdale ulogu favorita savladavši gošće ubedljivo sa 80:56.

Posao im je bio olakšan jer je tim iz Pirota u Bačku Topolu doputovao sa svega 8 igračica,mada ni trener Šegrt nije mogao da računa na najboljeg strelca ekipe Tamaru Jokić,a nekoliko igračica našeg tima su još u fazi oporavka od lakših povreda i prehlada,pa je pravilno rasporedio minutažu,pružio šansu svim devojkama koje su se našle u protokolu za ovaj meč.

Piroćanke su pružile dostojan otpor našem timu u 1.poluvremenu koji je Topolčanka rešila u svoju korist rezultatom 39:33.
U nastavku susreta naše devojke su dodale gas,razlika se povećavala iz minuta u minut, pa je nakon treće deonice bilo jasno da će naš tim zabeležiti i jedanaesti trijumf u ovogodišnjem prvenstvu.

Poslednju četvrtinu bačkotopolska mladost na parketu predvođena Jelenom Tadić,Kličković,Šorak,Korica i Belada odigrale su takođe zapaženo, dobivši ovu deonicu 18:11,a sve domaće igračice su se upisale u listu strelaca.

Najefikasnija igračica utakmice bila je Ivana Curaković koja je za 23 minuta provedene na terenu ubacila 19 poena.U domaćem sastavu zapažene partije su pružile još Sonja Zorić koja je ubacila 18 poena,kao i Slađana Radulović i Danijela Grahovac koje su ubacile po 11 poena.U ekipi Gimnazijalca dobru partiju su pružile Jovana Ignjatović koja je postigla 16 poena i Bratislava Ignjatović sa 14 poena.
U narednom kolu Topolčanku očekuje dug put u Ljuboviju gde će odmeriti snagu sa istoimenim domaćinom.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *