Žkk “Topolčanka” spremna za početak sezone

Prethodne sezone ŽKK „Topolčanka“ obezbedila je svojom agresivnom i kvalitetnom igrom plasman u viši rang i tako prešla iz Prve ŽRL Severa u Drugu žensku ligu Srbije.

Pre svega portal Moja Bačka Topola čestita ekipi na izvanrednom uspehu, prelazak u takmičenje višeg ranga i želi sreću u predstojećem takmičenju koje počinje ovog vikenda.

U prethodnoj sezoni ŽKK „Topolčanka“ predvođena trenerom Dejanom Šegrtom postigla je fenomenalne rezultate. Od deset odigranih utakmica u sezoni 2019/2020 godine igračice Topolčanke odnele su devet pobeda i samo jedan poraz od ekipe iz Čelareva, koju su u prvoj utakmici savladale sa neverovatnim rezultatom od 81:21. U prethodnoj sezoni ekipa Topolčanke dala je ukupno 636 koševa, a primila 353 koša i time ostvarila koš razliku 283 koša. Takmičenje je završila na prvom mestu, sa osvojenih 19 bodova, te tako obezbedila plasman u Drugu žensku ligu Srbije.

U iščekivanju početka prvenstva koje je zakazano za sutra, 3.oktobra, u 18:30 časova, razgovarali smo sa trenerom ŽKK „Topolčanke“ Dejanom Šegrtom, ali i sa nekim starim i novim igračicama kluba.

Zdravo Dejane. Moram da primetim da je došlo do izmena u sastavu, neke stare igračice više nisu deo ekipe, na njihovo mesto dovedene su nove, ali je i pružena šansa mlađim igračicama koje do sada nisu imale minutažu.

Pozdrav svim vašim čitaocima i ljubiteljima Topolčanke. Dobro ste primetili, ekipa je pretrpela dosta promena u odnosu na proslu sezonu. Napustilo nas je nekoliko standardnih članova ekipe i ovom prilikom bih im se zahvalio za sve uradjeno u sezonama u nazad i poželeo sreću u novim klubovima.

Nakon odlazaka reagovali smo pojačanjima i zaista mogu da kažem da sam zadovoljan prelaznim rokom i pojačanjima. Takodje, mislim da ulazimo jači u novu sezonu. Uz nosioce prošle sezone, sestre Zorić i Ivanu Smiljanić, doveli smo iskusnu i proverenu prvoligašku igračicu Sladjanu Radulović, mladu i perspektivnu Sofiju Repček, kao i dve nove – stare povratnice Tatjanu Čelebić i Jovanu Đurnić, koje su se vratile u matični klub sa željom da nam pomognu u što boljem plasmanu.

 S obzirom na trenutnu situaciju sa kojom smo suočeni zbog virusa Covid – 19, da li imate adekvatne i neophodne uslove za treniranje? Kako je virus uticao na organizaciju vaših treninga i na pripreme devojaka za takmičenje?

Situacija sa Covid-om usporila nam je pripreme i neke planove. Zaista smo kasno ušli u salu, većinu treninga smo radili na otvorenom terenu i u parku gde smo se pripremali. Zaista bih ovom prilikom pohvalio sve devojke za trud i napor koji su pokazale.

Da li imate neki poseban cilj koji želite da ostvarite u ovoj sezoni?

Cilj ove sezone kao novajlija je sigurno opstanak uz želju da, kao i sezonama unazad na što bolji način predstavimo klub, grad i mlađe devojke iz naših redova. Spremni dočekujemo prvo kolo i jedva čekamo da istrčimo na teren nakon 6 meseci.

Ono što sve ljubitelje košarke zanima jeste da li će utakmice biti otvorenog tipa uz prisustvo gledalaca?

Zahvalio bih se ovom prilikom i Vašem portalu na saradnji i lepoj promociji našeg kluba, uz želju da će saradnja potrajati još sezonama. Takođe i zahvalnost svim ljubiteljima koji su bili šesti igrač i prava podrška. Ponosni smo što smo i publiku našim igrama i požrtvovanjem vratili na tribine. Nažalost zbog mera prevencije covid-a bićemo lišeni podrške publike, ali se nadamo da će se situacija popraviti i da ćemo uz pomoć publike pružati najbolje partije.

Pričali smo i sa igračicama o povratku u klub i očekivanjima koje imaju za budućnost. Novo – stara igračica Tatjana Čelebić, ne krije svoju ljubav prema klubu i priča o ponovnom igranju u žuto – crnom dresu.

„Možda je za nekog to samo žuto – crni dres, ali za mene je to mnogo više. Podseća me na moj početak. Srećna sam što sam ispunila svoju želju, da se vratim i zaigram tamo gde je sve počelo i gde sam otkrila svoj put.“

Stara igračica Jelena Zorić priča o trenutnoj atmosferi u klubu, pripremnim treninzima i očekivanjima od DŽL Srbije.

„Atmosfera je odlična, nove igračice su se odlično uklopile, oseća se dobra hemija u igri, podržavamo jedna drugu što je najbitnije. Odradili smo dobre pripreme u skladu sa mogućnostima. Veći deo priprema smo odradili u parku i na terenu. Očekujem, pre svega dobru borbu ekipe. Da se borimo na svakoj utakmici za što bolji rezultat. Ovo je veliki izazov za sve nas. Daćemo sve od sebe da budemo što bolje.“

Sutra, 03. oktobra, ŽKK “Topolčanka” gostuje u Zrenjaninu ekipi ŽKK “Proleter 023”. Susret je zakazan za 18:30 časova.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *