VRŠČANKE SLAVILE U DERBIJU

Nedelju dana ranije nego što je trebalo zvanično da startuje drugi deo prvenstva u 2 ŽLS košarkašice Topolčanke su gostovale u Vršcu istoimenom domaćinu u odloženoj utakmici 9.kola iz prvog dela takmičenja i na žalost pretrpele treći poraz u ovogodišnjem prvenstvu rezultatom 80:73.

Bio je to ujedno i derbi dva tima iz vrha tabele koji je opravdao očekivanja jer je svih 40 minuta vođena bespoštedna borba,gde su se ekipe smjenjivale u vođstvu,a na kraju je pobedio možemo to slobodno da kažemo sretniji i spretniji tim. I pored dobrog ulaska u meč naših košarkašica i vođstva tokom većeg dela prve četvrtine, usledio je pad u igri žuto – crnih u finišu ove deonice što je raspoložena ekipa Vršca iskoristila i ovaj deo igre rešila u svoju korist rezultatom 23:17.

Kriza u igri se nastavila i početkom 2.četvrtine što su košarkašice Vršca maksimalno iskoristile i stekle najveću prednost na ovom susretu – 32:20.Nakon time outa trenera Šegrta, kritike su urodile plodom, pa su do poluvremena Topolčanke angažovanom igrom pre svega u odbrani smanjile prednost domaćih pa se na veliki odmor otišlo sa rezultatom 39:35. Na početku 2.poluvremena Vršac je ponovo stekao opipljiviju prednost, ali se Topolčanka nije predavala,pa je na kraju trećeg kvartala,pred odlučujućih 10 minuta semafor pokazivao rezultat 57:56.

Topolčanka je silovito ušla u poslednji period susreta i sredinom poslednje četvrtine vodila 68:63.Pobeda se nazirala i bila je na dohvat ruke,a onda je stvari u svoje ruke uzela najbolja igračica utakmice i junak trijumfa Vrščanki Ljiljana Tomašević,koja je od poslednjih 17 poena svog tima sama postigla 15. Na kraju Tomaševićka je sa 39 ubačenih poena vodila svoj tim do pobede,dok su u ekipi Topolčanke najefikasnije bile Slađana Radulović sa 32 i Jelena Zorić sa 24 ubačena poena.

U subotu 16.01.2021.god. zvanično se nastavlja drugi deo prvenstva 2 ŽLS.Košarkašice Topolčanke na svom terenu od 17 h u komšijskom duelu dočekuju ekipu Srbobrana koju su savladali u prvom delu prvenstva i od te utakmice je usledio neverovatan uspešni niz naših košarkašica.Nadamo se da će se repriza ponoviti posle utakmice u subotu.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *