Vojvođanski derbi u 15. kolu Superlige

Fudbaleri TSC-a u nedelju 12. novembra od 19.30h na svom stadionu TSC Arena, dočekuju ekipu Vojvodine u 15. kolu Superlige, sa željom da pobede svog velikog rivala.

Šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić je rekao da očekuje dobru utakmicu, iako njegov tim ima samo jedan dan za pripremu.

„Posle neprospavane noći smo, pravo sa aerodroma, otišli na trening i fokus nam je već na Vojvodini. Među našim klubovima je veliki rivalitet i jasno nam je da nas i oni, kao i većina drugih ekipa, tretiraju kao veliki plen. Vojvodina je klub sa ozbiljnim ambicijama i pobeda protiv nas im je važna. Iako smo napravili veliku bodovnu razliku, činjenica je da smo tekpri kraju prvog dela prvenstva i da nema opuštanja“, rekao je Lazetić. 

On je naglasio da je Vojvodina izvanredna ekipa, sjajno vođena od strane Ranka Popovića koji je u klub doneo ozbiljnost, disciplinu i organizovanost. 

„Kod njega prepoznajem dosta toga iz Japana i pogotovu Austrije, jer smo imali prijateljske utakmice sa Šturmom iz Graca koji je vodio sa velikim Ivicom Osimom. Prepoznatljiv jepo intenzitetu i direktnoj igri, deluje da je rasteretio igrače i od njih uspeva da izvuče maksimum. Ekipa se navikava na njegai dobro igraju,  što se naročito videlo u poslednje dve utakmice, kao i na onoj protiv Javora koji su uspeli da dobiju izzaustavnog vremena. Ozbiljan su tim i uz Čukarički, Voždovac i Novi Pazar najveći su nam konkurenti za mesto u Evropi sledeće godine“.

Lazetić je ponovio da je za njega i sve u TSC-u takmičenje u Evropi, bez obzira na sve, veliki izazov i veliko zadovoljstvo.

„U narednim utakmicama će se videti kako ćemo se adaptirati i podneti pet primljenih golova. Nadam se da ćemo uspeti da izvučemo dodatni impuls i da dobro odgovorimo na predstojeći važan vojvođanski derbi. Koliko god bilo teško posle ovakvog poraza, upravo sada pozivam  navijače i sve koji vole klub da dođu i podrže igrače. Potrebno je da u ovom trenutku dobiju dodatni motiv da budu na najvišem mogućem nivou. Svakako ćemo pokušati da se nametnemo i da idemo na pobedu. Jasno nam je da protivnik želi poziciju na kojoj smo mi sada, ali merićemo se i takmičiti pa će se videti ko je bolji“, zaključio je Lazetić.

Odbrambeni igrač Miloš Cvetković  se složio da poraz od Frajburga i pet primljenih golova nikome u klubu nisu lako pali.

Foto: FK TSC

„Nije prijatno biti poražen, ali atmosfera na stadionu i navijači su bili fenomenalni, sve osim rezultata je bilo dobro. Obzirom da u nedelju igramo novu utakmicu i spremamo se za nju, nemamo vremena da tugujemo. Vojvodina se podigla u poslednjih mesec dana i znam da nas očekuje teška utakmica u derbiju kola, ali daćemo sve od sebe da pobedimo“, rekao je Cvetković.

Utakmica TSC-Vojvodina igraće se u nedelju 12. novembra od 19.30h na stadionu TSC Arena u Bačkoj Topoli. Prenos je obezbeđan na 

FK TSC je 3. na tabeli Superlige Srbije sa 26 osvojenih bodova, dok je Vojvodina na 4. mestu sa 19 bodova.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *