U UTAKMICI BEZ ODBRANA BOLJE SE SNAŠLI KULJANI 

U utakmici 17. kola 1 srpske lige-sever u komšijskom duelu košarkaši Hajduka iz Kule na svom terenu su dočekali i savladali ekipu Topole sa 92:85.
Krajnji rezultat oslikava dešavanja na terenu, a to je da su obe ekipe bile izuzetno raspoložene u napadu, dok je defanziva potpuno zakazala u oba tabora. Postignuto je čak 24 trojke, po 12 na obe strane. Trener Benčik je na ovom susretu bio lišen pomoći tri veoma bitna igrača u rotaciji (Hinić, Kaćanski, Sekereš), ali su odličnu utakmicu odigrali Čeke i Slavčev koji je ubeležio i 14 poena uz odličan procenat šuta za 3 poena (4/5). Tokom celog susreta vodila se ravnopravna borba što pokazuje i rezultat po četvrtinama (21:21, 28:23, 16:16, 27:25). Domaća ekipa je tokom većeg dela susreta imala prednost koja se kretala između 5 i 10 poena, međutim Topolčani se ni jednog trenutka nisu predavali pa su na 44 sekundi pre kraja stigli na 3 poena zaostatka. Ipak su Kuljani u tim trenucima bili pribrani i zahvaljujući pogocima sa linije slobodnih bacanja mirno priveli utakmicu kraju.
U ekipi Hajduka nezadrživ je bio Danilo Borović sa 33 ubačena poena uz samo jedan promašaj iz igre, a odličnu pomoć je imao u iskusnom bekovskom paru Bajić-Bogdanović koji su ubacili po 16 poena. U ekipi Topole istakli su se Ognjen Prlja sa 22 i Marko Mumalo sa 18 poena.
U narednom kolu košarkaši Topole na svom terenu dočekuju ekipu Jedinstva iz Novog Bečeja koja ih je u prvom delu sezone u jednoj neizvesnoj utakmici savladala sa 74:71. Mnogo bure se podiglo nakon meča ova dva rivala u Novom Bečeju, a košarkaše Topole više od poraza pogodilo je nesportsko ponašanje igrača Jedinstva Grujevića koji je prvo bez lopte na podmukao i bezobrazan način udario centra Topole Topalova, a nakon toga vređao igrače i stručni štab Topolčana na nacionalnoj osnovi.
Meč između košarkaša Topole i Jedinstva na programu je u nedelju 24.02.2019. a početak je zakazan za 18h.
Autor: Goran Medar
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *