U NEDELJU SVI PUTEVI VODE U ČAKI!

Prošle su godine i godine i dosta vode je proteklo Krivajom od vremena kada je sala OŠ „Čaki Lajoš“ bila premala da primi sve zainteresovane da prisustvuju košarkaškim utakmicama OKK Topolčanka u Prvoj ligi ex Jugoslavije.

Vratila su se ta stara, dobra lepa vremena u naš grad, a za to su najzaslužnije današnje igračice kluba svetle tradicije i jedan od najstarijih na ovim našim prostorima.

Foto: Si Studio Digital

Dala je Topolčanka pregršt velikih košarkaških imena srpskoj i jugoslovenskoj košarci, neke su zaigrale i u reprezentaciji. Oni stariji se sećaju Sofije Pekić, Amalije Tot Bagi, Eržike Džakule, Nene Tabaković, sestara Zlatković Katice i Gordane, Đerđi Penzeš danas Krmar, Anđe Ognjenović, Zage Mirković, Renate Kardoš, Melinde Francije, 90 – tih godina Vesne Džuver, Ljilje Martinović, Marice Čagalj, a danas su idoli našoj deci Slađana Radulović, Tamara Jokić, Sonja Zorić, Danijela Grahovac, Nina Vitomir, Aleksandra Mužević i ostale devojke koje sa uspehom nose dres našeg kluba.

Ponovo je došlo vreme da se u našem gradu priča o košarkašicama i ženska košarka je postala tema br.1.

Nakon startne pobede u novom prvenstvu 2. ŽLS na gostovanju u Beogradu, Topolčanka na premijeri pred svojim vernim i vatrenim navijačima dočekuje ekipu Proletera iz Zrenjanina koja je u prošlom prvenstvu igrala najviši rang nacionalnog takmičenja, ali je ispala i posle samo godinu dana se vratila u jedan stepen niži rang.

Koliko interesovanje vlada za ovaj meč u gradu, okolini, a i šire dokazuje i taj podatak da će sala verovatno biti ispunjena do poslednjeg mesta, pretesna da primi sve zainteresovane, pa zato pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu ranije u veliku salu OŠ “ Čaki Lajoš“ i zauzmu mesta, jer se sprema zaista veliki spektakl.

Sve prisutne čeka i iznenađenje, a to zasada neka bude mala tajna da ne otkrivamo sve detalje. Hoćemo da pokažemo celoj košarkaškoj Srbiji koliko Bačka Topola voli i živi za svoj klub, neka vide atmosferu i spektakl koji se ne može videti nigde u Srbiji na košarkaškim utakmicama, osim na utakmicama Zvezde i Partizana iza kojih stoje ogromne armije navijača. Topolčanki je sigurno mesto u eliti srpske ženske košarkaške scene baš zbog toga.

Foto: Si Studio Digital

Pred derbi sa Proleterom trener Dejan Šegrt je izneo svoja očekivanja: „Nakon pobede u prvom kolu dočekujemo Proleter iz Zrenjanina u derbiju kola. Spremni i silno motivisani jedva čekamo da istrčimo pred najbolju bačkotopolsku publiku u novoj sezoni. Pokušaćemo da od prvog minuta nametnemo svoju igru i zabeležimo bitnu pobedu za dalji tok prvenstva. Za naš tim debitovaće na ovom susretu najnovije i rekao bih najveće pojačanje Aleksandra Mužević koja nije imala pravo nastupa na gostovanju u Beogradu. Pozivam publiku da dođe, podrži ekipu kao i dosada i bude igrač više.“

Utakmica između Topolčanke i Proletera je na programu u nedelju 16.10.2022. godine, a početak je zakazan za 17.00 časova.

 

Jedan komentar

  1. Igrace se prva liga…

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *