TSC SLAVIO U DERBIJU VOJVODINE!

Poslednja utakmica TSC u ligi za ovaj deo sezone odigrana je danas u Senti. Ekipa domaćina dočekala je u okviru 20. kola LLT Super lige Srbije novosadsku Vojvodinu i slavila sa 2:0 golovima Duronjića i Silađija.

 

Topolčani su u ovaj meč ušli u oslabljenom sastavu, te se u protokolu nisu našli Varga, Babić, Tumbasević, Grabež i Branković. Meč je odigran po velikoj magli te je publici bill jako teško da vidi šta se dešava na svim delovima terena.  Ipak, loši vremenski uslovi nisu sprečili ljubitelje fudbala da se pojave u velikom broju. Oko 1500 ljudi je prisustvovalo meču, a podršku su imali i gostujući fudbaleri čiji navijači su doputovali na meč u Sentu. U prvom poluvremenu viđena je inicijativa domaćih, koja je realizovana pogotkom Borka Duronjića u 33. minutu. Ovo je njegov prvi gol za klub. Nije ni Vojvodina bila bez šansi, a najbolju priliku za novosadski tim je propustio Bojan Matić, koji je nakon odbitka šutirao glavom sa 5 metara ali preko gola.

Bilo je dosta posla i za sudijsku trojku na čelu sa Srđanom Jovanovićem, našim internacionalnim sudijom, koji je u prvom poluvremenu pokazao tri javne opomene.

U drugom poluvremenu Vojvodina je diktirala tempo utakmice, dok je TSC igrao na kontra-napade. Dosta muke golmanu domaćih Filipoviću zadavao je Nikola Drinčić, koji je probao da iznenadi iskusnog golmana i direktno iz kornera. U 84. minutu Silađi postiže efektan pogodak iz kontre, kada je nakon dobijene lopte u prostor ušao u kazneni prostor i preciznim i jakim udarcem poslao loptu u mrežu Rockova.

 

Slavlje igrača TSC nakon drugog gola.

 

Nakon odigranih 20 kola, TSC ostaje na poziciji broj 5, na kojoj će dočekati prolećni deo sezone. Narednu utakmicu u prvenstvu ekipa iz Bačke Topole igra 15. februara u gostima protiv Inđije.

 

 

SASTAVI:

 

TSC: Filipović, Svitić (Antonić), Balaž, Skopljak, Ponjević, Milićević, Tomanović, Duronjić (Rovčanin), Arsenijević, Lukić, Silađi (Galić).

Vojvodina: Rockov, Devetak, Saničanin, Stojković, Veselinović (Kokir), Drinčić, Topić, Gemović, Bojić, Okeuhie (Zukić), Matić. (Nešković)

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *