TSC se oprostio od Sente!

U 9. kolu Super lige Srbije, ekipa TSC iz Bačke Topole oprostila se od Gradskog stadiona u Senti na kojem je bila domaćin tri godine i na kojem je igrala i u Evropi. Protivnik je bio Napredak Kruševac.

 

Raniji duel dve ekipe. Foto: FK TSC

 

Pre početka utakmice je predsednik FK TSC, Žemberi Janoš, predao ključeve stadiona predsedniku opštine Senta, Cegledi Rudolfu, kao svečani čin oproštaja od stadiona.

Početnih 11 TSC identični kao u Subotici protiv Spartaka. Ratkov je imao dve šanse u prvih deset minuta, od kojih je bolja bila druga, kada je njegov šut Vasiljević odbranio. Ponovo se Ratkov našao u šansi u 18. minutu, međutim golman gostiju je bio brži. Tempo je malo opao pa se sledeća šansa čekala do 29. minuta. Nakon kornera u šansi se ponovo našao Ratkov i ovoga puta ga je odbrana Napretka sprečila da postigne prvenac u dresu TSC. U 31. je i Tomanović pokušao glavom, ponovo neprecizno. Nakon niza propuštenih šansi domaćih, gosti su poveli u 35. minutu. Bačanin je preciznim šutem sa distance savladao Filipovića. Do kraja prvog poluvremena bez značajnijih prilika i 0:1 za goste.

 

Prvu šansu za domaće promašio je ponovo Ratkov u 50. minutu, kada je glavom zakačio loptu koja je otišla pored gola. Minut kasnije ni Tomanović ne uspeva da savlada golmana Vasiljevića. Napredak se povukao a igrači TSC nisu uspevali da stvore ozbiljnije šanse. Đuro Zec je propustio najbolju šansu na utakmici u 71. minutu, kada je nakon duplog pasa izašao sam pred gol Napretka i šutirao direktno u golmana. Nova šansa za TSC i novi promašaj Ratkova, u 76. minutu. U 77. minutu 0:2 za goste, Jovanović je pokupio dugačku loptu i savladao Filipovića. Stanojlović je ušao sa klupe i pokušao u 83. ali i dalje bez gola za TSC. Uspeli su domaći da smanje rezultat u 87. minutu kada je kapiten Tomanović savladao Vasiljevića šutem sa ivice kaznenog prostora. Mogli su domaći do izjednačenja, kada je Antonić pogodio stativu u nadoknadi vremena. Na kraju 1:2 za Napredak.

 

TSC: Filipović, Stojković, Antonić, Petrović, Đakovac (Vukić), Tomanović, Stoiljković, Stanojev (Petković), Banjac (Milićević), Zec (Stanojlović), Ratkov (Bočkaj)

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *