TSC ponovo poražen u Senti!

U 7. kolu LLT Super lige Srbije ekipa TSC poražena je od Radničkog iz Niša rezultatom 1:3. Nakon poraza od Metalca ovo je drugi poraz u nizu na domaćem terenu ekipe iz Bačke Topole. Pre početka meča organizovana je mala svečanost u čast 100 mečeva koje su za klub odigrali Vladimir Silađi i Saša Tomanović. Nagrade su igračima uručili predsednik kluba Žemberi Janoš i generalni direktor Palađi Sabolč.

 

Foto: FK TSC

 

Prvi su zapretili gosti u 2. minutu kada je glavom pored gola šutirao Petrović. U 7. ponovo šansa za goste, Gavrić je šutirao unutar kaznenog prostora a sa linije loptu je izbio Babić. Minut kasnije ponovo šansa za goste i ponovo Gavrić, čiji šut sada odlazi iznad gola. Usledio je period zatišja a TSC je prvi put šutirao na gol Radničkog u 27. minutu. Novu šansu fudbaleri Radničkog su propustili u 30. minutu preko Stojiljkovića. Najbliže golu domaći igrači su bili u 39. minutu ali loptu koju je uputio Đuro Zec nije niko ispratio pa je završila pored gola. U poslednjem minutu prvog poluvremena poveli su gosti. Babić je izgubio loptu na sredini terena a nakon kontra napada realizator je bio Dušan Stojiljković, na asistenciju Kojića. Prvo poluvreme pripalo je ekipi iz Niša koja je bila bolji rival.

Čim su izveli početni udarac u drugom delu odmah su krenuli ofanzivno igrači TSC i izborili korner. Prvo je glavom šutirao Babić pa zatim Tomanović, oba puta je vrhunskim odbranama gol spasio Ristić. Sledeću priliku za TSC propustio je Milićević u 53. kada se nije najbolje snašao u šesnaestercu. Ponovo su gosti pretili iz kontri, ali je u 65. minutu odlično reagovao Babić. TSC je napadao a Radničko je povećao svoju prednost u 72. minutu prelepim pogotkom Kojića koji je plasirao loptu sa distance u gol Filipovića. Tačku na i stavio je u 81. minutu Đuranović, prelepim golom sa distance. Do kraja utakmice nije viđeno previše šansi, a beležimo šuteve Lukića u 86. i 89. minutu iz slobodnog udarca. Mogli su goste i ubedljivije da pobede da je šut Stojiljkovića iz 90. minuta završio u mreži Filipovića. Filip Kasalica je takođe imao priliku u nadoknadi, šut je odbranio golman TSC. Pred sam kraj meča glavni sudija Jovanović pokazao je na belu tačku nakon što je oboren Duronjić. Sa bele tačke je precizan bio Nenad Lukić. Konačan rezultat 1:3.

 

U četvrtak 17. septembra TSC u Senti dočekuje rumunski FCSB u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Nakon toga sledi gostovanje Mačvi u Šapcu.

 

LLT Super liga Srbije

7. kolo

Gradski stadion u Senti

Sudije: Jovanović Srđan, Stojković Uroš, Mihajlović Milan, Šegrt Jovan

Žuti kartoni: Ponjević, Duronjić, Balaž, Varga, Tumbasević, Silađi (TSC), Ristić, Subotić, Kasalica, Bjeličić, Marković, Ćirković (Radnički)

Strelci: Stojiljković, Kojić; Đuranović (Radnički Niš)

 

TSC: Filipović, Varga, Babić, Balaž, Ponjević (-Petrović), Zec (-Đurić), Milićević, Tomanović (-Silađi), Tumbasević, Banjac (-Duronjić), Lukić.

Radnički Niš: Ristić, Aksentijević, Marković, Bjeličić, Ćirković, Živković (-Đuranović), Petrović (-Momčilović), Stojiljković, Gavrić, Subotić, Kojić (- Kasalica)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *