TSC I PROLETERU PO BOD!

U 13. kolu LLT Super lige Srbije, viđen je mali vojvođanski derbi, između TSC iz Bačke Topole i Proletera iz Novog Sada. Na kraju podela bodova 1:1.

 

 

Domaćin je u utakmicu ušao bez odbrambenog igrača Skopljaka, koji je pauzirao zbog žutih kartona, umesto njega u startnoj postavi se našao Filip Babić. Domaći su nakon odličnog starta doživeli dva poraza na gostovanjima u Surdulici i Ivanjici, dok su gosti podigli formu i nisu poraženi na poslednja četiri meča u ligi.

Počelo je napadima Proletera, pogodak Mirosavljeva je poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao napadač gostiju. U 15. minutu Babić i Čolović su odigrali uigranu akciju nakon kornera, Babić je šutirao i pogodio jednog igrača u odbrani TSC, ali je uspeo da odbijenu loptu prosledi u mrežu Filipovića. Nakon toga domaći pritiskaju i preuzimaju inicijativu, a izjednačenje dolazi u 45. minutu kada Nenad Lukić glavom šalje loptu u mrežu nakon odličnog centaršuta Borisa Varge. Na poluvreme se otišlo sa nerešenim ishodom.

U drugom delu utakmice, gosti su se skoncentrisali na defanzivu i čekali priliku iz kontra-napada. Najbolju šansu propušta Mirosavljev, koji nakon dugačke lopte Babića ulazi u kazneni prostor domaćih, ali sa nekih desetak metara šutira pravo u golmana Filipovića. Igrači domaćih pokušavali su udarcima sa distance, ali bezuspešno. Na kraju nerešen ishod, 1:1.

 

 

Ovim remijem, TSC ostaje na 5. mestu u prvenstvu, a u narednom kolu, u sredu 30. oktobra, gostovaće na stadionu Rajko Mitić ekipi Crvene zvezde.

 

 

POSTAVE:

TSC: Filipović, Varga, Babić (Balaž), Antonić, Ponjević (Duronjić), Tomanović, Tumbasević, Grabež, Milićević, Lukić, Silađi (Galić).

PROLETER: Petrić, Kovačević, Babić (Radinović), Jovanović, Marjanović (Šćepanović), Tanasin, Leandro, Andrejević, Balabanović (Pejić), Čolović, Mirosavljev.

 

Autor: Vanja Uzelac

 

Jedan komentar

  1. u inat svima

    I kaze reporter……………………….Tempaaratura!!!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *