TSC i Čukarički bez golova

Tvrd meč, malo dobrih prilika, pa su mreže na kraju meča mirovale.

 

Foto: Superliga Srbije

 

Nakon istorijske pobede nad Novim Pazarom i prolaska u narednu rundu kupa Srbije posle pobede u Kruševcu, TSC je kod kuće dočekao Čukarički iz Beograda. Domaći su izašli u najjačem sastavu, ponovo je od početka u startnoj postavi bio Vladimir Silađi, dvostruki strelac u prethodnom kolu. Banjac je dobio prednost na desnom krilu umesto Duronjića.

 

U prvih 10 minuta nije bilo previše prilika. Borba se uglavnom vodila na sredini, uz tek po neki prodor po boku. Tek u 15. minutu Lukić je ozbiljnije zapretio, ali ne dovoljno jako da savlada golmana Petrovića. Minut kasnije, sreću je okušao Veljko Birmančević, lopta odlazi iznad gola. U 20. Lukić izvodi slobodan udarac sa ivice šesnaesterca neprecizno. Tempo je malo opao, a Čukarički je stvorio par prilika. Ndiaje je pronašao Ezea, koji glavom šutira pored gola u 30. minutu. Najlepša akcija na meču viđena je u 38. minutu. Tumbasević je na polovini okrenuo dva igrača gostiju, odigrao do Zeca koji kombinuje sa Silađijem. Lukić na kraje šalje povratnu na peterac ali je izbija odbrana Čukaričkog. Silađi šutira sa distance u 43. i lopta se odbija od golmana Petrovića. Ipak, nije uspeo da je iskoristi Mihajlo Banjac. Kajević odlično daje loptu u prostor Ezeu, čiji šut brani Filipović. Još jednu priliku propuštaju domaći u 45. kada je Lukić ukrao loptu od odbrane gostujućeg tima, ali na prvoj stativi nije bilo nikoga da realizuje njegovo dodavanje. Prvo poluvreme je završeno bez golova.

 

Odmah na početku drugog dela Sabo Zoltan je izvršio dve izmene. Teren su napustili Babić, koji je zadobio povredu glave, i Banjac, a na terenu su se našli Antonić i Milićević. TSC je odmah krenuo ofanzivno i lopta se nalazila pred golom gostiju. Gosti su odličnu šansu propustili u 55. kada je Birmančević perfektno prošao pored Varge  i asisitirao Kajeviću, ali nedovoljno za gol, jer je lopta završila iznad prečke. Ponovo je tempo opao i nije bilo previše prilika. Ušli su kod domaćih i Duronjić i Petković da malo osveže napad. Gosti su zapretili tek u 77. Puškarić je pronašao Ezea, čiji šut ponovo ide iznad prečke. Domaći su pokušavali, a gosti pretili. Eze propušta ko zna koju šansu po redu, kada u 80. minutu glavom gađa gol i promašuje. Igrači gostiju su bili konkretniji u stvaranju šansi. Najbolju priliku za TSC imao je Duronjić u 87. Lopta je zakačila jednog igrača odbrane gostiju i završila iznad gola. Na kraju bez golova.

 

 

 

LLT Super liga Srbije

12. kolo

Gradski stadion u Senti

Sudije: Ilić Milan, Minić Srđan, Milićević Miloje, Mitić Milan

 

TSC: Filipović, Varga (Petković), Balaž, Babić (Antonić), Grabež, Tumbasević, Tomanović, Zec, Banjac (Milićević), Lukić, Silađi (Duronjić)

Čukarički: Petrović, Kamenović (Puškarić), Šapić, Ostojić, Ćirković, Mijailović, Kovač (Lukić), Birmančević (Vidosavljević), Kajević, Ndiaye, Okeuhie

Žuti kartoni: Tumbasević, Lukić, Grabež (TSC), Kamenović, Mijailović, Kajević (Čukarički)

 

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *