TREĆI PORAZ U NIZU KOŠARKAŠA TOPOLE

Košarkaši Topole u finišu prvog dela prvenstva se nalaze u kontraritmu. Naime, u poslednjem kolu na gostovanju u Staroj Pazovi pretrpeli su poraz od istoimenog domaćina rezultatom 74:67.

Foto: Si Studio Digital

Bio je ovo treći poraz zaredom izabranika Mikloša Benčika koji su tako pokvarili pozitivan utisak većeg dela polusezone kada su prikazivali dobre igre i beležili lepe rezultate koji su ih dugo držali na 2. mestu prvenstvene tabele iza neprikosnovenog zrenjaninskog Proletera.

Izgleda da u pravom trenutku sledi jednoipomesečna pauza za naš tim nebili se redovi konsolidovali i da u drugom delu prvenstva ponove partije kakve su pružali tokom većeg dela polusezone, da se izbori play – off, što je i bio cilj pre početka, a potom da odigraju za svoju dušu.

Kao po nekom pravilu Topolčani vrlo dobri u prvih 20 minuta, naročito u 1. četvrtini koju su rešili u svoju korist rezultatom 26:18. Druga četvrtina pripala je domaćinu, pa je na poluvremenu bilo nerešeno 43:43.

Početak drugog poluvremena protekao je u nervoznoj i rastrzanoj igri oba tima i treći period je bio i najneefikasniji. U takvoj igri su se ipak bolje snašli domaći košarkaši koji su u zadnju četvrtinu ušli sa prednošću 57:52. Poslednja četvrtina protekla je u nastojanju Topolčana da sustignu rivala, ali su se ponovo ponovile neke greške iz prethodnog perioda pre svega u defanzivnom skoku gde su dozvolili protivniku da im skidaju lopte pod košem kada god su naši igrači mogli ozbiljnije da priprete. U finišu utakmice bilo je i nekoliko sudijskih odluka na štetu našeg tima koje verovatno nebi uticale na konačan ishod.

Prvi deo prvenstva košarkaši Topole završili su na 4. mestu prvenstvene tabele sa skorom 6 – 5. Drugi deo se nastavlja početkom februara naredne godine, a Topolčani će u nastavak startovati iz Kovina kada će gostovati domaćem Radničkom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *