TOPOLČANKE SILOVITO ZAPOČELE I TAKMIČENJE U KUPU SRBIJE!

Bajka Topolčanke se nastavlja. Na kratko će biti prekinuta zbog novogodišnjih i božićnih praznika. Naše košarkašice su okončale ovu kalendarsku godinu kako su je i započele – trijumfom.

Izabranice Dejana Šegrta su u ovoj godini u takmičarskim utakmicama što podrazumeva prvenstvene i kup utakmice zabeležile impresivan učinak zabeleživši 24 pobede i samo 4 poraza. Situacija je bila takva da naše košarkašice uspešnu godinu okončaju susretom u Kupu Srbije.

Rival veliki dužnik iz ovogodišnjeg prvenstva ekipa Studenta iz Niša koja je jedina nanela poraz našem timu. Nije trebala veća motivacija našim devojkama od te činjenice, pa su tako silno motivisane ušle u ovu utakmicu, uspele da se revanširaju rivalu i to sa kamatom.

Bila je to prava rapsodija u žuto – crnim bojama na opšte zadovoljstvo skoro pune sale. Topolčanka je ubedljivo savladala dojučerašnjeg prvoligaša sa 85:57.

Nišlijke su samo na otvaranju meča povele 5:0, a ostatak susreta je protekao u demonstraciji sile i moći naših devojaka koje su još jednom pokazale i dokazale da su bez premca i da im nema ravnog u drugoligaškom karavanu i da im je mesto u eliti srpske ženske košarke nakon mnogo godina.

Publika je ponovo mogla samo da uživa u plesu naših dama koje su već nakon prve četvrtine vodile 28:10. Na poluvremenu je bilo 46:25 iako je u jednom momentu tokom druge četvrtine bilo i +30.

Ponovo je trener Šegrt dao priliku svim svojim igračicama, a one mu se odužile na najbolji mogući način, požrtvovanjem, zalaganjem iako je rezultat bio ubedljiv u korist našeg tima. Svaka igračica je dala svoj doprinos, a pored standardnih Radulovićke i Jokićke moramo napomenuti i odlične partije Danijele Grahovac koja je odradila veliki posao pod oba obruča, kao i velikog borca Jelenu Tadić „ministarku odbrane“ koja kao bek ponovo skida dvocifreni broj lopti pod oba koša.

Jelena Tadić, Foto: Si Studio Digital

Slađana Radulović ubacila je 28 poena, a veliki naklon do poda ide na adresu Tamare Jokić koja nije trenirala zbog visoke temperature, ali je stisnula zube i pod temperaturom odigrala ovaj susret upisavši 20 poena na svoj konto. Ovim su još jednom dokazale koliko vole ovaj klub i sa ponosom nastupaju za njega pronoseći njegovu slavu i naš grad širom naše lepe Srbije.

Velike pohvale idu i na adresu verne publike koja je tokom celog prvog dela prvenstva hrlila i punila tribine sale OŠ „Čaki Lajoš“ davala podršku i bila šesti igrač, vetar u leđa. Ponovo su se vratila davna pređašnja vremena u naš grad kada kompletne porodice sa decom i sve više omladine dolazi na utakmice što najviše raduje sve ljude u klubu.

Za kraj da istaknemo da je Topolčanka izborila prolaz u dalji tok takmičenja Kupa Srbije. Ko će biti naredni rival saznaćemo na Badnje veče 06.01.2023. godine kada je zakazan žreb u Kući košarke u Beogradu.

Prvenstvo se nastavlja već 14.01.2023. godine kada naš tim očekuje veoma teško gostovanje u Zrenjaninu protiv još jednog dojučerašnjeg prvoligaša Proletera koji takođe ima visoke ambicije da se posle samo godinu dana vrati u 1 ŽLS.

Igračice i uprava kluba svim svojim vernim navijačima,simpatizerima kluba i našim sugrađanima želi sretne i uspešne novogodišnje i božićne praznike.

 

Jedan komentar

  1. Boza dunster

    Rutinski. Ali ne bi smeo rezultat i igra gostiju da zavara publiku i igračice dosta je tu rezerve koja se čuva za ligaski mec u BT!! Ne treba se previse opustati u 2.delu kao neki što tipuju “ mi peske ulazimo u ligu“ predhodne 2 godine su dobra škola . Opomena za direktora ne može svako kolo ista košulja plus moda 90ih je davno prosla…
    Ako ova ekipa ne udje u visii rang rezultatski i ako ne bude finansijski ispracena direktor odma da se posle 40 godina u kosarci povuče iz iste i vrati što bi on rekao u rupu u kojoj je bio pre dolaska kumasina…

    U zdravlju i veselju da svi provedu praznike i igračice da zasluženo odmore kao i članovi i uprava kluba. A od 2.dela sezone oprezno i jako u napad na prvu ligu.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *