TOPOLČANKA SLAVILA U ODLIČNOJ KOŠARKAŠKOJ PREDSTAVI

Košarkašice Topolčanke i Karaburme su u okviru 14. kola 2. ŽLS odigrale meč za košarkaške sladokusce na kojem bi im pozavideli i kolege košarkaši.

Topolčanka je zabeležila veoma važnu pobedu protiv ekipe koja je do sada pružila najveći otpor našim devojkama u ovogodišnjem prvenstvu na domaćem terenu i savladale Karaburmu sa rezultatom 93:83.

Krajnji rezultat za naš tim oslikava dešavanja tokom utakmice gde su svi prisutni mogli da uživaju u potezima koje su im priredile igračice obe ekipe.

Žuto-crne su u ovom susretu prikazale dva lica. Prvo poluvreme verovatno i najbolje od starta prvenstva. Sve je funkcionisalo besprekorno. Gošće iz Beogarda se nisu snašle na agresivnu odbranu Topolčanke i izgubili su mnoštvo lopti na prevođenju i dodavanju.

Sa druge strane najbolji strelac našeg tima Tamara Jokić imala je svoje šutersko veče podesila nišanske sprave pa je do odlaska na odmor ubacila već 20 poena, što je rezultiralo i da Topolčanka na veliki odmor ode sa velikom prednošću od 55:40, iako su u jednom momentu imali i +21 što je bila najveća razlika koju su imale u večerašnjem susretu.

Jokić Tamara, Foto: Si Studio Digital

U drugom poluvremenu promenila se slika na terenu. Karaburma je sada bila tim koji dominira. Dobro su pročitale igru našeg tima u napadu, zatvorili prilaze svom košu, a u napadu je dominirao tandem iz Crvene Zvezde koji nastupa na dvojnu registraciju za tim Karaburme Jevtović-Rašić.

Beograđanke su polako topile prednost našeg tima i u jednom momentu stigle na svega 5 poena zaostatka (78:73). U pravom trenutku uz fenomenalnu Tamaru Jokić, Sonja Zorić i Sofija Repček pogađaju trojke, tako odbijaju veliki nalet gošći i mirno privode utakmicu kraju protiv odlične ekipe Karaburme.

Repček i Zorić S, Foto: Si Studio Digital

Tamara Jokić je odigrala zaista impresivan meč postigavši neverovatnih 38 poena, dok je Slađana Radulović dodala 21 poen. Solidne role u važnoj pobedi takođe su zabeležile Nikolina Vitomir, Sonja Zorić i Sofija Repček.

U ekipi Karaburme izdvojio se tandem Jovana Jevtović-Vanja Rašić koje su postigle po 20 poena.

Nikolina Vitomir, Foto: Si Studio Digital

Topolčanku u sredu očekuje novo daleko gostovanje u okviru osmine finala kupa Srbije. Za nepuna dva meseca drugi put će u Prijepolje ekipi Mileševke na megdan za prolaz među osam najboljih ekipa u Kupu.

Već u petak novo gostovanje čeka izabranice Dejana Šegrta u okviru 15. kola 2. ŽLS kada će u komšijskom duelu odmeriti snage sa ekipom Srbobrana.

 

2 komentara

  1. Cestitke ekipi i treneru. Nadam se da su videle da nema mesta opustanju svi imaju želju da pobede lidera.
    Da li gospodin direktor crnom kombinacijom najavljuje svoje povlacenje ili teske dane ? Trebali bi lokalni vukovi iz čopora (sns) da obrate pažnju na ova 2 mlada sekretara mozda su dobri kandidati za resor sporta u opštini, nisu izlizane i istrosene face kao ostali u opštini koji samo rotiraju funkcije. Ili možda resor dati starom prekaljenom vuku iz copora sportskom direktoru da iskaže svoj potencijal i poznavanje sporta spreman je za stepenik više!!!

     
  2. Jedna od najboljih utakmica u poslednjih nekoliko godina, protivnik odlican,ali Tamara fantasticna. . . Prvi put se videla sirina rostera nase ekipe,sve devojke su dale svoj doprinos. Upravo se tu vidi lik i delo gospodina sportskog direktora koji je oformio respektabilan sastav SVOM Dejanu. Gorane tvoje zasluge su najvece ove sezone!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *