TOPOLČANKA SLAVILA U DERBIJU U ATMOSFERI ZA PAMĆENJE

U derbiju 2. kola 2. ŽLS odigranom juče, u nedelju 16. oktobra pred punom salom OŠ „Čaki Lajoš“, Topolčanka je ubedljivo savladala ekipu Proleter iz Zrenjanina rezultatom 75:57.

Praznična atmosfera je viđena na tribinama sale OŠ „Čaki Lajoš“. Po prvi put na utakmicama OKK Topolčanke pojavila se i organizivana navijačka grupa pod nazivom „Familija“pod vodstvom legendarnog tifoza sa ovih prostora Dragana Gage Barjaktarevića.

Stotine žutih i crnih balona dočekalo je aktere derbija 2. kola 2 ŽLS i sigurno jedan od derbija celog prvenstva. Ekipa Proletera iz Zrenjanina nije izdržala veliki pritisak sa tribina, a našim devojkama je to bio vetar u leđa što se kaže šesti igrač. Na kraju Topolčanka je sasvim zasluženo slavila pobedu rezultatom 75:57, iako se činilo na početku poslednje četvrtine da će Zrenjaninke doživeti pravi brodolom, jer su naše košarkašice u tim trenutcima vodile sa 30 poena razlike (64:34 ).

Foto: Si Studio Digital

Uvod u utakmicu prelep. Na predstavljanju timova naše košarkašice su izvele najmlađe polaznice škole košarke, a potom je himnu „Bože Pravde“ otpevala nadahnuta i talentovana djevojčica Jana Tankosić koja je nakon izvedbe dobila ovacije prepunog gledališta.

Foto: Si Studio Digital

Zrenjaninke su samo u prvoj četvrtini bile ravnopravan rival našem timu, potom su prosto zbrisane sa terena, bolje reći krenuo je žuto – crni tajfun koji je oduvao gošće u drugoj četvrtini.

Foto: Si Studio Digital

Ponovo odlična odbrana Topolčanke dala je rezultat, Proleter je u ovoj deonici uspeo da ubaci svega 7 poena dok su na drugoj strani nezaustavljive bile Tamara Jokić i Aleksandra Mužević koja je debitovala na večerašnjoj utakmici za naš tim. Debi iz snova.

Na veliki odmor naše košarkašice ovacijama je ispratila bačkotopolska publika, jer su angažovanom i požrtvovanom igrom stekle veliku prednost od 43:25.

Topolčanka nije posustala ni u nastavku susreta. I treću deonicu su rešile u svoju korist i na ulasku u poslednju stekle i najveću prednost na večerašnjem susretu +30. U poslednjih 10 minuta naše košarkašice su malo spustile gas, pa su gošće iz Zrenjanina to iskoristile da poraz koliko – toliko ublaže.

Foto: Si Studio Digital

Najefikasnije u domaćem timu bile su Tamara Jokić sa 27 poena i Aleksandra Mužević koja je ubacila 21 poen. Velike zasluge i pohvale pored ove dve igračice pripadaju takođe i Dunji Zorić koja je ponovo svoju ukazanu šansu i minutažu iskoristila na najbolji mogući način, kao i Danijeli Grahovac koja je vodila žestoku borbu sa centrima Proletera i neutralisala njihovu ponajbolju igračicu.

Kapiten tima Slađana Radulović večeras nije imala svoje šutersko veče iako je ubacila 11 poena, ali je zato pomogla na drugi način svojim sjajnim proigravanjima svojim saigračicama ( 11 asistencija ) i velikom borbenošću.

U narednom kolu, u veoma kratkom vremenskom intervalu Topolčanka će ponovo put glavnog grada gde će gostovati ekipi Karaburme.

 

2 komentara

  1. Kumasin je...a

    Sve čestitke treneru Segrtu i devojkama. Na dobrom je putu lepo, složeno i uklopljeno. Sve pohvale za sportskog direktora koji je opet pokazao da ima znanje u ženskoj košarci ne samo kao nekadašnji trener veći i kao funkcioner i uspeo da dovede ove igračice,ojača ekipu i olakša treneru rad. Pohvale i za stajling direktora !! Publika se vraća u halu!
    Idemo dalje korak po korak!!!

     
  2. Sve ekstra ,nadamo se plasmanu u veci rang ,sad bema nazad gazite dalje ….
    Zamolili bi gospodina Medara i kravatu na sledecoj utakmici da stavi .

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *