TOPOLČANKA PROTUTNJALA I KROZ BEOGRAD

Četa Dejana Šegrta se nešali.
Žuto – crna ekspedicija je još jednom demonstrirala silu i zabeležila novu pobedu. U 5. kolu 2 ŽLS Topolčanka je na gostovanju u Beogradu slavila protiv domaćeg Radničkog sa ubedljivih 86:64.
Naše devojke nakon tri vezane pobede rasterećeno su otputovale na ovaj susret i očekivale težak i neizvestan meč, međutim od toga nije bilo ništa. Kapiten tima Jelena Zorić i njene saigračice od prvog trenutka zaigrale su veoma angažovano, pružile svoju prepoznatljivu igru i već posle nepuna 2 minuta stekle prednost od 8:0. Na kraju prve deonice žuto – crne su vodile sa 21:13, a do poluvremena čini se i rešile pitanje pobednika ovog susreta kada su imale 20 poena viška (49:29).
Ni posle 15-minutne pauze Topolčanka nije smanjila gas, već je i dalje igrala punom snagom i tokom treće četvrtine stekla i maksimalnih +35 (67:32). U posljednjih 10 minuta u finišu utakmice trener Šegrt je iz igre povukao svoje najbolje igračice i pružio šansu najmlađima što je domaći tim iskoristio da koliko toliko ublaži poraz.
Još jednom treba istaći timsku pobedu, gde pojedinci ne iskaču iz kolektiva gde je ponovo pet igračica bilo dvocifreno, kao i u prethodna dva susreta. Najefikasnija u ekipi Topolčanke po treći put od starta prvenstva bila je Ivana Smiljanić sa 23 ubačena poena, a podršku su joj pružile kapiten Jelena Zorić sa 17 poena i 16 skokova i Slađana Radulović sa 16 poena i 10 asistencija.
U sledećem kolu Topolčanka u subotu 07.11.2020. sa početkom od 16 h i 30 min. dočekuje ekipu Ljubovije i sa nova dva boda uz zrenjaninski Proleter i Karaburmu ostaće na vrhu prvenstvene tabele 2 ŽLS.
Autor: Goran Medar
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *