TOPOLČANKA PREOKRETOM DO LIDERSKE POZICIJE 

Košarkašice Topolčanke su u derbiju dosadašnjeg dela prvenstva slavile sa 65:61 u veoma uzbudljivoj utakmici 14. kola 1 ŽRLS i tako se revanširale Pazovčankama za jedini poraz koji su im nanele u ovoj sezoni.
Kk topolcankaOvom pobedom Topolčanka je preuzela lidersku poziciju pred početak play-off. Veoma loše su žuto-crne otvorile utakmicu što su gošće iskoristile, nametnule svoj stil igre i brzo povele 10:2. U 1. poluvremenu nervoza je sputavala domaći tim, pa je ekipa Stare Pazove na poluvremenu imala velikih +15 (38:23). U 2. poluvremenu mnogo bolja igra izabranica Dejana Šegrta. Pred odlučujućih 10 minuta Topolčanka je i dalje imala dvocifreni zaostatak -11. Tada se budi publika i u oslednjih 5 minuta nošene frenetičnom podrškom sa tribina žuto-crne trojkom Sonje Zorić stižu prvo do izjednačenja, a nedugo zatim i do prvog vođstva na ovom susretu. Uzbuđenjima tu nije bio kraj. Gošće brzom mini serijom na 2 minuta pre kraja ponovo stiču 4 poena prednosti. Trener Šegrt odmah reaguje i poziva time-out. Finiš utakmice nepreporučljiv za one sa slabim srcem. Domaće igračice su se ekspresnim poenima Katarine Pajić i kapitena Jelene Zorić vratile u egal. Pazovčanke ne koriste svoje napade, dok na drugoj strani sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja Dragana Kekezović stavlja tačku na ovaj izuzetno uzbudljiv meč koji je opravdao epitet derbija.
 Za kraj i izjava mladog trenera Topolčanke Dejana Šegrta: -Čestitam pre svega svojim devojkama na lavovskoj borbi i velikoj pobedi. Zatim bi čestitao i protivniku na fer i sportkoj igri, oni su za mene i dalje favorit broj 1 za ulazak u viši rang sa fantastičnim trenerom ,,našom“ bačkotopolskom legendom ženske košarke Renatom Mužević Kardoš. Sama važnost utakmice odrazila se na moje devojke tokom 1. poluvremena, delovali smo nervozno…Ali opet smo na kraju pokazali karakter i zajedništvo i uz sjajnu publiku koja je prepoznala trenutak i bila naš šesti igrač zabeležili veoma bitnu pobedu za samopouzdanje pred početak play-off.
Autor: Goran Medar
 

Jedan komentar

  1. Ova utakmica je nada za nasu kosarku. Pre svega zelim da pohvalim IZVANREDNO vodjenje ekipe od strane nase mladog trenera Dejana Segrta koji je vodio utakmicu neverovatno dobro. Nase sestre Zoric su fantasticne i igraju i bore se za cistu desetku!!! Svim devojkama treba iskreno cestitati. Takodje sve nase simpatije prema nasoj Renati Kardos. Pokazalo se opet tacnim sve sto pisem nedeljama,a to je da Topolska kosarka moze i bez „grobara“ da napreduje. Jos jednom Dejane samo napred!!!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *