TOPOLČANKA 6 od 6

U 8-om kolu 1.ŽRL košarkašice Topolčanke gostovale su u Sivcu istoimenom domaćinu i slavile rezultatom 84:61.

Nastupila je Topolčanka bez svog najboljeg strelca i kapitena ekipe Jelene Zorić koja je ovaj meč propustila zbog povrede. Postojala je bojazan da to može da predstavlja problem žuto-crnima, međutim nakon nekoliko uvodnih minuta gde su se ekipe smenjivale u vođstvu, Topolčanka se pred finiš prve deonice odlepila na + 10 da bi tu prednost održavala, kasnije i uvećala, najviše odličnom partijom kapitena na današnjoj utakmici Gordane Cvetković koja je bila nerešiva enigma za Sivčanke.

Takođe treba istaći i Ivanu Smiljanić, kao i Nikolinu Stošić koje su svojim poenima doprinele novom trijumfu, šestom u isto toliko mečeva.

Topolčanku očekuje dvonedeljna pauza u prvenstvu, a potom sledi gostovanje u Čelarevu istoimenom domaćinu koji se nalazi na 2. mestu prvenstvene tabele sa samo jednom izgubljenom utakmicom. Biće ovo ujedno i najteži test za bačkotopolske košarkašice i ako ga uspešno polože u play-off će startovati sa prve pozicije i sa realnim šansama da od sledeće godine Topolčanku napokon gledamo u višem rangu takmičenja- 2. Ligi Srbije.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *