TEŠKA, ALI ZASLUŽENA POBEDA

Posle poraza u derbiju prvenstva protiv Vršca i dvonedeljne pauze zbog finalnog turnira Kupa Srbije košarkašice Topolčanke su nastavile u pobedničkom ritmu.

U utakmici predposlednjeg kola 2. ŽLS žuto-crne su gostovale u Beogradu ekipi Karaburme koja je do pre samo dva kola bila takođe konkurent i kandidat za najviši plasman. Treba napomenuti da je Karaburma jedina uz Vršac uspela da savlada naše devojke u našem gradu. Ovog puta je usledio revanš, pa je Topolčanka nakon teške i iscrpljujuće borbe tokom 40 minuta slavila rezultatom 72:63.

Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj igri i rezultatskom egalu što pokazuje i rezultat nakon 20 minuta igre – 34:34. Beograđanke su bile bolje na samom početku susreta i u finišu prvog poluvremena, dok je Topolčanki pripao finiš prve četvrtine i start druge četvrtine.

Na početku 2. poluvremena trener Šegrt se suočio sa velikim problemom, pošto su centri Topolčanke Jelena Zorić i Danijela Grahovac bile opterećene ličnim greškama, naročito kapiten Zorić, koja je na samom startu 2. poluvremena zaradila 4 ličnu grešku. Nju je na parketu zamenila Jovana Đurnić koja je ostavila sasvim solidan utisak i dobro odigrala svoju rolu na ovoj utakmici. Zahvaljujući Slađani Radulović u fazi napada i Sofiji Repček u fazi odbrane koja je ukrala nekoliko lopti bekovima domaćih Topolčanka je u finišu treće deonice stekla čini se i presudnu prednost i na kraju ovog perioda vodila 55:46. U poslednjoj četvrtini Jelena Zorić se vratila na teren i Topolčanka je veoma brzo stekla i dvocifrenu prednost koju je do kraja utakmice mirnom i staloženom igrom znala da sačuva.

Najbolje u pobedi su ponovo bile Slađana Radulović koja je upisala 24 poena, Jelena Zorić je ubacila 19 uz 17 skokova, Danijela Grahovac je dala 13 poena, a mlada Sofija Repček 11 poena. U ekipi Karaburme najefikasnija bila je Jovana Đorđevic koja je ubacila 20 poena, a njoj uz rame Tamara Čubra sa 19 ubačenih poena.

U poslednjem kolu narednog vikenda Topolčanka na svom terenu dočekuje poslednjeplasirani tim i već davno prežaljeni Timsistem 2000 iz Smederevske Palanke.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *